Menu
Forside Hvem er vi? Vores hunde Hvalpe Agility Fotogalleri Nyheder Links Kontakt


Nyheder - Kennel Sims Saints Nyheder
Arkiverede nyheder: 2010 - 2009 - 2008



2011.10.06-09 - VM i agility
Verdensmesterskaberne afholdes i år i Frankrig i Liévin, som ligger i Nordfrankrig lidt syd for Lillé.
Turen startede tirsdag morgen, med kørsel til Frankrig, vi ankom til vores hotel ca. kl. 20. Efter div. pauser og "diskuteren" med vores GPS i Holland - det er ikke optimalt når kortet ikke er opdateret! Godt vi havde et vejkort i bilen!

Onsdag gik med afslapning, en tur i hallen og lidt shopping. Umiddelbart virkede gulvtæppet / kunstgræsset lidt glat, måske mest fordi det lige var rullet ud og "stråene" stadig lå lidt ned, hvilket betød at det var glat især i den ene retning.

Torsdag var der træning, lille hold var, pga. at Unique var blevet skadet, endt med at se sådan her ud:
Lilian Rose med Mille (hold og individuelt)
Susanne Prier med Dweet (individuelt)
Jesper Kjær med Emsi (hold og individuelt)
Julie Holten-Møller med Chilli (hold)

Til træningen startede lille hold på modulet med slalom, både godt og skidt, da slalom er et af stederne hvor hundene kan have en tendens til at skride.
Emsi stod okay fast, men da jeg første gang lavede en 180 graders vending på en spring skred hun på forbenene og kørte på næsen. Sidste modul var med A-bræt, hvor jeg drejede Emsi 90 grader ud til et spring - det klarede hun fint uden at skride, så jeg satser på at hun er fortrolig med underlaget.

Fredag skulle vi løbe spring individuelt og hold agiltiy.
I spring individuelt skulle Emsi og jeg løbe som nr. 36, hvilket var fint, så havde vi god tid til at forberede os. Løbet var "lige i skabet", der var ikke meget som vi kunne have gjort anderledes eller bedre - rigtig dejligt!
Endelig placering i spring var en 13.-plads, ca. 2 sekunder efter nr. 1, med de næste 1-2 sekunder hurtigere end Emsi, og de 8 næste / "nærmeste" konkurrenter indenfor 8/10 af et sekund!
Emsi var lige godt 2 sekunder under banetiden, så der var kun ca. 8 ekvipager som var langsommere end Emsi, som klarede banetiden. Så afhængig af banetiden i agility er feltet reelt snævret ind til ca. 20 ekvipager - spændende på søndag!

Holdløbet skulle løbes i rækkefølgen; Emsi, Chilli og Mille.
Det var en udfordrende bane, hvor der var lidt diskution af løsningen omkring slalom, hvor hunden kom fra en tunnel, som pegede lige op på balancen, som stod kun godt 1 meter fra slalom.
I en kringlet kombination blev Emsi presset op mod et forkert spring og hun stod helt henne ved springet og var klar til at hæve forpoterne, da hun fattede at hun skulle komme til mig! Sød og lydig som hun er, kom hun hen og tog det rigtige spring, desværre med noget tidstab til følge . I alt ca. 3,5 sekunders tidsfejl + ca. 1 sekund fra Milles løb.
Banetiden var dog så stram, at INGEN hold klarede sig igennem fejlfrit!
Så status efter agilityløbet var at Danmark var nr. 6 med ca. 4,5 fejl, Japan havde 3,5 fejl og de tre bedste hold havde kun nogle få 10.-dele fejl.

Lørdag skulle der kun løbes agility hold for de smås vedkommende.
Alle 3 hunde lavede nogle fine fejlfri løb og indenfor banetiden, som på springbanen slet ikke var så stram, som i agility.
Desværre løb mange fejlfrit, inkl. Japan, som endte på en 3.-plads, med en dårligere tid samlet, men færre tidsfejl - ærgeligt, men sådan er det jo .
Slovenien blev nr. 2 og Rusland blev verdensmestre for hold, lille.
Flot og lidt ærgerligt at blive nr. 4, især når Emsi og jeg ikke leverede et optimalt agilityløb, men bagklogskab og "hvis nu" kan man ikke rigtig bruge til noget - det var i hvert fald fedt at være med i "topstriden" og forhåbentligt have leveret noget god underholdning til de danske supportere

Søndag skulle der løbes individuelle agilityløb i alle 3 størrelser. Først mellem, så lille og til sidst stor.
Agilityløbets startrækkefølge er omvendt af resultatlisten fra fredagens springløb, så Emsi og jeg skulle starte som 13.-sidste ekvipage.
Det viste sig relativt hurtigt at banetiden var MEGET hård, alle ekvipager fik tidsfejl! Da klassen var afviklet havde verdensmesteren vundet md 1,06 sekunder i tidsfejl! Reelt set betød det jo at fredagens springløb blev reduceret til et kvalifikationsløb til "agilityfinalen", idet den samlede tid jo var uden betydning. Så længe ekvipagerne var fejlfrie fra springløbet blev tiden / tidsfejlene i agilitløb altafgørende!

Ud over en tåbelig banetid, "brillierede" dommeren også ved at ændre banen, inden vi skulle gå banegennemgang. Til et "normalt" stævne er det jo ikke afgørende, men til VM får løberne udleveret en banetegning når banebygningen går i gang. Så kan førerne forberede sig mht. rækkefølge og også handling inden banen er bygget færdig. Tegning og virkelighed er sjældent ens, men tegningen giver god mulighed for at forberede sig.
Men dommeren valgte så at to af springene skulle tages fra den modsatte side af hvad tegningen viste - under al kritik, når dommeren har haft 6-12 måneder til at lave baner!

Desværre var banen ikke mest optimal for os. Der var en del "trækken rundt" om springvingerne, hvor føreren skulle blive i centrum af cirklen, dvs. ikke rigtig bevæge sig.
Emsi og jeg klarede banen uden fejl, og jeg pressede hende maksimum hele banen rundt, desværre var vores tid ret dårlig. Emsi mistede noget tid på nedgangen på balancebommen, men ikke mere end hun "plejer", til gengæld havde hun generelt en for lav hastighed banen rundt.
Emsi stod ikke 100 % fast på kunstgræsset og når hun mærker det er glat kompenserer hun ved at sætte farten ned . Både godt og skidt, for hun laver jo så ikke fejl fordi hun skrider / ryger ud af kontrol.
Alt i alt blev det samlet til en 13.-plads, ganske udemærket mellem verdens ca. 75 bedste små hunde.

Totalt set kan vi være tilfredse med vores præstation, 4 fejlfrie løb (uden banefejl) ud af 4 mulige er bestemt godkendt!

Photo: Dorthe Kjaerulf
Agilitylandsholdet 2011



DKK agility DM 2011
Sidste års "Fælles DM", som blev afholdt af DcH og DKK i fællesskab var det sidste. Så i år afholdt Dansk Kennel Klub deres eget Danmarksmesterskab.
Det blev dog afviklet i samme stil som de andre år. Dvs. der skulle konkurreres individuelt hvor et springløb og et agilityløb bliver lagt sammen. Ligeledes løbes der en holdkonkurrence med et springløb og et agiltyløb, som lægges sammen. Holdet består af 4 ekvipager, hvor de 3 bedste resultater i henh. spring og agility tæller.

Emsi og jeg løb på hold med;
Lillian Rose med pudlen Mille,
Susanne Prier med shetland sheepdog Unique samt,
Julie Holten-Møller med shetland sheepdog Chilli.

Vi havde aftalt at løbe på hold en gang i foråret og det er så, sjovt nok, det samme hold der er udtaget til verdensmesterskaberne i Frankrig til oktober.
Så der var naturligt nok et vist forventningspres på vores hold.

Lørdag
Holdløbet startede med en springbane om lørdagen, lige som den individuelle konkurrence.
Efter springbanen havde vores hold (som det eneste af alle 3 størrelser) løbet 4 fejlfrie løb, dvs. de 3 hurtigste tider talte.


Springløbet - "Hyrdehundene og det sorte får"

Der var i alt 4 små hold som havde løbet 3 fejlfrie gennemløb, så der var god konkurrence inden agilityløbet. Vi havde sammenlagt ca. 7 sekunders forspring, hvilket var rimeligt komfortabelt.

Emsi løb et helt perfekt springløb individuelt og førte med ca. ½ sekund til nr. 2.

Søndag
Som de førende havde vi så privilegiet at skulle løbe sidst (både hold og individuelt). De 3 øvrige fejlfrie hold fra springløbet lavede alle fejl i agility, så vi skulle "bare" lave 3 fejlfri løb, så var danmarksmesterskabet i hus.
Emsi lagde ud med et godt fejlfrit løb og de 3 øvrige fulgte trop og gjorde det samme! Så med 8 ud af 8 mulige fejlfri løb blev vi danmarksmestre i overbevisende stil!


Agilityløbet - "Hyrdehundene og det sorte får"



I det individuelle agilityløb lavede jeg desværre en handlingsmæssig brøler, idet jeg troede jeg kunne skifte efter muren, som stod efter vippen. Det betød at jeg gik lidt for tidligt fra Emsi på vippen, så hun fik en "flyver". På balancebommen skiftede jeg efter nedgangen, så Emsi hoppede skråt af, så hun missede nedgangsfeltet.
Så det blev ikke til nogen placering individuelt.



25.06.2011 - Landsholdsudtagelse
I dag blev det danske landshold i agility 2011 udtaget.
Emsi og Jesper var blandt de udtagne og skal både løbe hold og individuelt til VM i Frankrig.

Lille hold består af:
Lilian Rose med Mille (hold)
Susanne Prier med Unique (hold og individuelt)
Susanne Prier med Dweet (individuelt)
Jesper Kjær med Emsi (hold og individuelt)
Julie Holten-Møller (reserve)

Øvrige hold og information om VM kan findes på:
Agilitylandsholdet.dk og
Agilitylandsholdet, samt naturligvis på den officielle VM-side;
http://www.agilityworldchampionshiplievin2011.fr

VM foregår i den samme hal som VM 2003, hvor vi var nede som supportere. Næsten helt underligt at man nu skal derned som deltager 8 år senere. Men det er en rigtig fed hal, som vi glæder os til at løbe i!




01.01.2011 - U-bii flytter hjemmefra
Buggys U-kuld blev jo 8 uger lige før nytår, så i dag var dagen hvor Sims Saints U-bii Unbeatable skulle flytte hjemmefra.
U-bii skal flytte hjem til Inger og kommer i fremtiden til at lyde navnet Robin.