Menu
Forside Hvem er vi? Vores hunde Hvalpe Agility Fotogalleri Nyheder Links Kontakt


Nyheder 2008 - Kennel Sims Saints Nyheder 2008
Arkiverede nyheder: 2010 - 200915.12.2008 - E-kuldet er flyttet hjemmefra
Der er nu ret stille og tomt her i huset. Alle vores hvalpe er nu flyttet hjemmefra.
Exit er rejst til sit nye hjem i Virum, hvor han er flyttet ind med sin onkel Elliot (Emsis kuldbror), Jane og Hans-Ole og deres døtre.
I fredags fløj Enjoy (som nu hedder Freja) i bogstavligste forstand fra reden. Hun skulle nemlig flyve til sit nye hjem på Bornholm. Her skal hun bo hos Hanne, Jesper og deres døtre samt hundene Laika og Gandhi.
Lørdag kom turen så til Enter. Han er flyttet til Lemvig, hvor han skal bo hos Konrad, Inge-Dorte og deres døtre samt hundene Marco og Ari.
Enter beholder ligesom Exit sit navn og vi håber, at han kommer til at leve op til ”Enter First” på agilitybanerne om et par år .

Vi er bare rigtig glade for, at vores hvalpe har fået sådan nogle dejlige hjem og vi håber, at alle får rigtig mange gode oplevelser sammen.
Se hele føljetonen om Emsis E-kuld.


Sims Saints Enjoy First (Freja)
8 uger gammel

Sims Saints Enter First (Enter)
8 uger gammel

Sims Saints Exit First (Exit)
8 uger gammel
22.11.2008 - Emsis E-kuld er reserveret
Hele Emsis E-kuld er nu reserveret. Enjoy har som den sidste fundet et nyt hjem i dag. Dvs. alle tre hvalpe nu er reserveret, og vi er meget glade for de hjem vi har fundet til hvalpene.
Vi købt en transportkasse til hvalpene, som skal bruges når de skal til dyrlægen. Som det kan ses herunder er den sat op i stuen, så hvalpene kan vænne sig til den, der er dog en tendens til at tæppet blivet hevet ud af kassen .


Enter og Exit tester det nye tæppe.

"Sikke meget legetøj vi har", tænker Enjoy.

"Mon ikke det bedste ligger i bunden?"25.10.2008 - Klubmesterskab i DcH Støvring
Lørdag d. 25/10 blev det årlige klubmesterskab afviklet. Resultaterne var ikke rigtig noget at prale af, selv om Buggy løb med en moralsk sejr, da hun løb to fejlfrie løb på begynderholdet. Banen var en simpel U-bane med kun 5 forhindringer. Banen skulle løbes først den ene vej og bagefter den modsatte vej. Det var så det bedste / hurtigste løb der talte. Buggy fik henholdsvist en 3.- og 4.-plads ud af 7 hunde, til gengæld var hun den eneste der løb to fejlfrie løb.
Faktisk var det meget flot, da hun hidtil kun har været vant til at løbe fremad, hvor vi har lavet back-chaining.
GoGo løb på konkurrenceholdet og havde faktisk et meget flot springløb, hvor den "eneste" fejl var at hun tog en forkert tunnelindgang. I agilityløbet blev det til et par feltfejl og en vægring på slalom, så heller ikke der var der sølvtøj til kaminhylden .
Buggy - Photo: Heidi Pedersen
Buggy til træning inden klubmesterskabet.18.10.2008 - Emsis E-kuld
Vores og Emsis første kuld kom til verden om morgenen d. 13. oktober 2008.
På billedet til højre ønsker Nicolai Emsi tillykke med hendes hvalpe!

Hvalpene kan følges på siden: Emsis E-kuld.

Vi har nu også besluttet os for navne til hvalpene, så kuldet kommer til at se sådan her ud:

Nr. 1
Zobel tæve m. blis
Sims Saints Enjoy First

Nr. 2
Mørk zobel han m. blis
Sims Saints Enter First

Nr. 3
Tricolour han
Sims Saints Exit First

Hvalpene har det godt og efter kun 4 dage har de taget over 50% på i vægt, så de vejer alle sammen lige over 300g.

Emsi er fortsat ved godt mod og hun producerer masser af mælk til hvalpene, der var så meget at hun havde dryppet en mindre sø på gulvet!

Emsi holder mælkebaren åben.10.10.2008 - Klar til hvalpe
Emsi - Photo: Jesper Kjær Alle forberedelserne til Emsis forestående hvalpekuld har efterhånden været færdige i nogle dage. Emsi er sat til at nedkomme den 12. oktober, så spændingen stiger!
Som det kan ses på billedet til højre har Emsi kontrolleret hvalpekassen, hun forsøger at grave eller bygge rede i tæppet. Det så ud som om faciliteterne blev godkendt.

Vi har indrettet "det lille værelse", som er i direkte forbindelse med vores stue med hvalpeindhegning og hvalpekasse. Det betyder at Emsi og hvalpene kan være lukket helt for sig selv når vi ikke er hjemme. Når vi er hjemme, kan vi åbne døren, men holde hvalpehegnet lukket, så både vi og Emsi kan følge lidt med, uden at de andre hunde kan komme ind og genere hende eller hvalpene.

Emsi er blevet meget rund og giver sig med et tydeligt "hmmmmm" når vi løfter på hende, men ellers er der ikke mange tegn på at hun er besværet. Hun hopper stadig op og ned når der bliver fodret og hun kan stadig spurte med de andre ned igennem haven, når de bliver lukket ud. Hun er dog begyndt at "springe over" en gang imellem og lunter bare ud til kanten af terrassen, så lidt hæmmet må hun føle sig, for det ligner hende i hvert fald ikke.06.10.2008 - Buggys agilitytræning
Det går planmæssigt med Buggys agilitytræning, hun er blevet introduceret til alle forhindringerne og behersker dem efterhånden alle sammen, dog har hun kun været på vippen en enkelt gang.
Slalom med buer og snore på indgangen er hun efterhånden blevet ret stabil til, næste trin bliver vinkler på indgangen.

Slalomtræning september 2008.

Efter kun at have trænet A-brættet to gange tager Buggy det allerede i flyvende "sheltie-A-stil".
Indtil videre har al træning været baseret på fremadsendelse til låg med guf. Men til træning i går forsøgte vi os med lidt handling. Øvelsen var en simpel "se-her" hvor Buggy skal drejer (snævert) omkring vingen på det spring hun lige har taget. Det gik også rigtig godt. Buggy er lidt usikker på det at søge frem og tage et spring når der ikke er et låg, men i det øjeblik jeg drejer og giver kommandoen drejer hun og accellerer tydeligt hen mod mig - rigtig positivt!17.09.2008 - Emsi er blevet skannet!
Og denne gang var der gevinst - jubiii!
Dyrlægen kunne helt sikkert se to hvalpe, han mente der var en chance for at der måske var 3 eller endda 4 hvalpe, men det var lidt usikkert. Men da der kunne ses to hvalpe på én gang er det da i hvert fald sikkert.
De var begge to meget livlige, og det var jo dejligt at se!
Nu glæder vi os rigtig meget til efterårsferien, hvor Emsi har termin (omkring d. 12/10). Så nu skal vi for alvor til at lave forberedelserne til modtagelse af de små ny!02.09.2008 - Når man nu ikke må løbe agility...
Så er det jo med at udnytte ventetiden sammen med en ven!
Nu hvor Emsi er blevet parret er agilitytræningen sat i bero og så er det jo med at hygge sig på andre måder.
Nicolai & Emsi - Photo: Henriette Kjær
Emsi og Nicolai er blevet rigtig perlevenner den seneste tid og her er de fanget i en hyggestund hvor de ligger i vores seng og ser tegnefilm. Emsi er der vist ikke så meget for filmens skyld, men hun ser ud til at hygge sig alligevel!
Mille har egentligt været den foretrukne, nok fordi hun var mere rolig end de unge hunde. Men det er som om Emsi har fundet ud af at Nicolai ikke altid er vild, men faktisk godt kan bruges som leverandør af nusse- og hyggetid. Og det er en god cirkel for når Emsi udviser en mere rolig adfærd vil Nicolai også gerne være i hendes selvskab. Nicolai kan kalde, f.eks. inde fra sin egen seng, så hopper Emsi ned fra sofaen og går vrikkende og logrende ind til ham for at blive kælet for .19.08.2008 - Emsi er blevet parret
Nox & Nicolai - Photo: Henriette Kjær Emsi er blevet parret i dagene fra d. 11/8 til d. 15/8, i alt tre gange. Så nu håber vi på at der er hvalpe om ca. 8 uger! Hvilket så betyder at Emsi (forhåbentligt) ikke kommer til at løbe ved FUFA DM og DcH DM, som hun ellers har kvalificeret sig til.
Starten på parringen blev lidt hektisk idet Emsi er lidt svær at bedømme hvornår hun starten på sin løbetid. Så søndag eftermiddag havde vi talt med Kristin og Thomas fra Excellent Choice Shelties, og aftalt at vi kunne hente Nox om aftenen søndag og så komme retur med ham onsdag / torsdag hvor vi ellers havde planlagt at skulle til Tyskland for at parre.
Vi er rigtig glade for, at vi havde mulighed for at lære Nox lidt bedre at kende de dage han boede hos os. Han er en rigtig dejlig hund med et dejligt temperament. Han gik lige ind i vores flok og hjem, som om at det var det mest naturlige for ham, selv om Emsi selvfølgelig tog en stor del af hans opmærksomhed!
Men han var også god til at slappe af, selv om han og Emsi kunne se hinanden gennem et gitter hele tiden (undtagen om natten). De skiftedes til at være på et lille værelse der ligger i forbindelse med vores stue. Vi lærte Nox at sidde i møblerne, som det kan ses på billede af Nox og Nicolai. De to kom rigtig godt ud af det sammen, selv om Nox aldrig har været vant til børn.
Torsdag kørte vi til Tyskland og blev til lørdag. Emsi blev parret om fredagen, vi gjorde forsøget igen om lørdagen, men der var "festen" slut. Emsi var sur og Nox var ikke så interesseret længere, billedet af de to sammen er taget i haven hos Kristin og Thomas.
Emsi & Nox - Photo: Kristin Henkel07.08.2008 - Emsi skal parres
Emsi kom i løbetid i weekenden og var i går hos dyrlægen for en lille kontrol inden hun skal parres.
Den udkårne er jo endnu engang Nox hos www.ecshelties.de.
Se mere under hvalpe.04.08.2008 - DKK Viby / Maxi Zoo Cup
Photo: Henriette Kjær - Maxi Zoo Cup winners 2008 Søndag d. 3. august blev Maxi Zoo Cup 2008 så afgjort - og Trip Trap Støv...Ring vandt en overbevisende sejr med endnu et fejlfrit løb, i den hurtigste tid. Dvs. sammenlagt havde holdet den hurtigste tid og var de eneste med to fejlfrie løb, men der var jo plads til at lave en enkelt fejl, selv om to af de andre hold "bed fra sig" og ligeledes lavede fejlfrie løb.
Det sejrende hold var som i april; Laila / Louie, Jesper / Indi og Jesper / Emsi.


Holdstafet - Maxi Zoo Cup 3. august 2008.

Med sig hjem fik vinderne en flot (læs "stor" - se billedet) vandrepokal. Desuden var der til hver hund; foderpræmie, medalje, en blomst og et gavekort på kr. 1.500,- til Maxi Zoo!

Emsi vandt desuden SP3 og GoGo løb fejlfrit i SP1 og blev nr. 2 og GoGo havde i det hele taget nogle rigtigt gode løb med kun få skønhedsfejl som gav et par fejl :-)


Henriette og GoGo i SP1, 2. pl. - DKK Viby, 03.08.2008.07.07.2008 - Dobbelt hat-trick i DcH Frederikshavn.
Photo: Helle Jensen - GoGo GoGo og Emsi lavede begge hat-trick hos DcH Frederikshavn i weekenden. De løb begge to 3 fejlfrie løb!
Emsi vandt AGÅ, SPÅ (og dermed bedst i to åbne) og SP3. Det var desuden den sidste SPÅ der manglede til Emsis kvalifikation til DcH's Danmarksmesterskab.
GoGo vandt SP2, blev nr. 2 i AG1 (efter Catrine/Jerry) og blev nr. 3 i SPÅ (efter Jesper/Emsi og Laila/Louie), så det blev da i klubben :-). Dermed "afleverede" hun de hidtil bedste resultater til et stævne!
Af andre resultater kan vi i flæng nævne at Laila/Louie løb 4 fejlfrie, at Helle/Aya vandt de to åbne og at Lene/Trisse også vandt bedst i to åbne - der blev gjort rent bord af DcH Støvring!19.06.2008 - Ugekursus hos Ribe Hundevenner
Photo: Lene Wøhliche - Emsi Fra den 3. til den 7. juni var vi (traditionen tro fristes man jo til at sige) på agilitykursus i Ribe. Ribe Hundevenner er arrangør af dette årligt tilbagevendende kursus. Rammerne var som sædvanligt i orden, lige som forplejningen var fortrinlig. Det er jo luksus at få serveret dagens tre hovedmåltider, plus kaffe, the og frugt i eftermiddagspauserne. Så selv om det er relativt hårdt arbejde at træne er kurset også en dejlig ferie.
Der er 3 træningspas á 2 timer hver dag (kl. 9-11, 13-15, 16-18). Det er tilrettelagt sådan at hver ekvipage træner 1. og 3. pas én dag og 2. pas den anden dag. Torsdag var hviledag, så hunde og førerer kunne komme sig lidt og det indlærte kunne nå at sætte sig fast.
I år var vores trænere Jens Nilsson fra Sverige og Peter Crone, som var trådt til da der var kommet afbud fra Åsa Söderman.
Faktisk supplerede Jens og Peter hinanden meget godt. De ting vi skulle træne hos dem hver især var en smule forskellige, men måden vi skulle løbe og handle på var der ikke så stor forskel på. Dvs. noget man havde trænet hos den ene kunne man sagtens "tage med" når man trænede hos den anden.


GoGo og Henriette træner hos Peter.

Vi fik nogle ting med hjem, som vi kan arbejde videre med, og det er jo det vigtigste når man har været på kursus!
Ud over at vi jo som sædvanligt hyggede os hver aften og var i Ribe for at spise den obligatoriske is, havde vi især en rigtig hyggelig aften i klubhuset om fredagen. Emsi gav et glas champagne for at fejre springchampionatet og så gav vi ellers øl, vand og chips i anledningen af Henriettes fødselsdag.25.05.2008 - Emsi er blevet Dansk Springchampion!
Emsi & Jesper - Photo: Helle Jensen Emsi fik sin første titel søndag d. 25. maj, da hun vandt SP3 i Odense og dermed fik titlen DKSPCH!
Det var ét år og én uge efter hendes debut på Hjerl Hede.
Emsi fik titlen efter kun 14 DKK-stævner, hvilket må siges at være en ganske pæn statistik!
Emsi vandt de tre spring-certifikater i henholdsvis Viby, Ribe og Odense, efter at være rykket op fra SP2 ved stævnet i Viby. Det var efter tre stævner i træk, i løbet at 5 uger og i alt 6 løb i SP3, at championatet kom i hus!
Billedet til højre er fra sekvensen med de 5 spring der stod i et let buet "stakit". Der blev her eksperimenteret lidt med hvor langt man egentligt kan løbe baglæns! Tak til Helle for det fine billede.


Jesper & Emsi, 3. sejr i SP3, DKSPCH-løb.17.05.2008 - GoGo vandt sit første løb og rykkede op i spring 2 i DcH!
Så vandt GoGo sit første løb, lørdag d. 17/5 til landsdækkende DcH stævne i Skagen. Samtidigt var det hende tredie resultat i spring 1, så hun rykkede op i spring 2.
GoGo viste nogle gode takter i slalom, mere fart og større sikkerhed. Hun har dog stadig en lille tendens til at synes det må være nok, når der er to porte tilbage. Endnu en positiv ting var at hun ikke vægrede et eneste kontaktfelt!
Emsi vandt spring 3 og agility åben, så nu mangler der kun én spring åben for at hun har DcH-DM-udtagelserne i hus.12.05.2008 - DKK-stævne i Pinsen
Emsi - Photo: Gitte Hoffmeister Ribe Hundevenner afholdt 3-dages DKK-stævne med FUFA-DM-udtagelse i Pinsen.
Som sædvanligt et meget fint arrangement, hvor præmierne denne gang var præmiebonner, som man kunne gå op i præmieboden og veksle til præmier på bestemte tidspunkter på dagen. Der var borde med præmier som var én, to, tre eller 4+ bonner værd. Et rigtig smart system, som selvfølgelig kræver at arrangøren har RIGTIG mange præmier, så dem der vinder de sidste klasser ikke føler sig snydt. Der blev fyldt op med præmier hen over dagene så de "fede" præmier ikke alle lå på bordene fra starten. Ros til Ribe Hundevenner for det!
Lørdag lagde Emsi hårdt ud med at lave resultater i både agility 2 og spring 3, begge førstepladser og dermed var det andet springcertifikat i hus efter kun 10 DKK-stævner siden hun startede sin stævne karriere d. 19. maj 2007! De to åbne klasser blev gennemført med fejl.
Søndag gik det galt for Emsi (eller hendes fører) i klasserne, til gengæld vandt hun så spring åben, hvilket var det sidste resultat hun manglede til FUFA-DM!
GoGo fik sit første resultat i DKK agility kl. 1 om søndagen med en fin anden plads! Der er mærkbar forbedring at se på hendes vilje til at tage kontaktfelter og gennemføre slalom, så den udvikling håber vi selvfølglig fortsætter.
Mandag var Emsi kvalificere til finalen, men blev desværre disket pga. dårlig planlægning / banegennemgang af hendes fører.
Til gengæld blev hun nr. 2 i begge for-sjov-klasserne "Gæt din tid" og Tid-fejl-ud, mens at spring 3 blev til en diskvalifikation.21.04.2008 - Buggy flytter ind!
I dag var dagen vi hentede vores nye hund hos Excellent Choice i Tyskland.
Buggy er 3 år og skulle omplaceres og vi var så heldige at få hende tilbudt! Læs mere om Buggy på hendes side.20.04.2008 - DKK AG-stævne i Viby
Emsi - Photo: Jesper Kjær Til weekendens DKK stævne i Viby førte Emsi sig frem ved at løbe 8 ud af 12 løb fejlfrie - hvilket resulterede i 8 førstepladser.
Herunder den foreløbige førsteplads i Maxi Zoo Cup'en, som er en holdstafet. Emsi og Jesper trådte til som reserver på holdet sammen med Laila og Jesper Carstensen med henh. Louie og Indi, da Helle Jensen med Aya desværre havde forstuvet foden.
Sidste afdeling af Cup'en afholdes d. 3. august 2008, hvor vi håber at kunne forsvare førstepladsen!


Holdstafet - Maxi Zoo Cup 19. april 2008.

Fredag blev der løbet SPÅ (ingen AGÅ) + SP- og AG-klasseløb.
Emsi vandt SPÅ og SP2, rykkede op i SP3 og blev disket, i AG2 fik vi 5 fejl.
Lørdag blev der løbet SPÅ, AGÅ (som sammen med fredagens SPÅ talte som kvalifikation til finalen som afsluttede lørdagens konkurrencer) + SP- og AG-klasseløb.
Emsi vandt AGÅ og SPÅ (og var dermed kvalificeret til finalen med maximumpoint.)
Maxi Zoo Cup-stafetten blev afviklet midt på dagen, hvor holdet "Trip Trap Støv.....ring", som allerede nævnt, vandt.
Emsi vandt SP3 og fik dermed sit første spring-cert.! I AG2 fik vi igen 5 fejl.
Lørdagen blev afsluttet med et finaleløb (agility) for de 8 små hunde med flest point fra de 3 åbne løb. Emsi løb et flot fejlfrit løb og vandt også finalen!
Søndag løb Emsi kun SPÅ og AGÅ.
I SPÅ blev det desværre til en disk, men AGÅ blev det til endnu en sejr!
Alt i alt vandt Emsi 85kg foder - på billedet til højre står hun på toppen af sit præmiebjerg.01.04.2008 - Emsi er blevet kontrolskannet
Emsi var til kontrol hos dyrlægen i dag og blev skannet for anden gang. Der var, som vi også var ret sikre på, ingen hvalpe at se. Så nu kommer turen til at gå til Tyskland igen i hendes næste løbetid. Så nu er det tilbage til agilitytræningen og konkurrencerne!29.03.2008 - DKK-stævnet på Finstrupgaard Ridecenter
DcH Støvring afholdt DKK stævne i ridehal og vandt Mille her sit første agility-certifikat.
Og det kun 3 uger før hendes 10 års fødselsdag!
Ved samme lejlighed blev der afviklet en "golden slalom" konkurrence, dvs. 3 forhindringer; spring, slalom, spring. Hvor springene er ca. 6 m. fra slalom og er med elektronisk tidtagning. Emsi brillierede ved at slå alle konkurrenterne i lille klasse. Dvs. hun vandt et par fine træningsspring + en spand med lidt guf fra Olivers og et tygge-reb.19.03.2008 - Emsi blev skannet i dag
Ved skanningen af Emsi kunne dyrlægen desværre ingen hvalpe se :-(
Vi har fået tid til en kontrolskanning om 14 dage, men der er vist ikke det store håb om hvalpe i denne omgang...18-02-2008 - Emsi er blevet parret
Læs mere under hvalpe.