Menu
Forside Hvem er vi? Vores hunde Hvalpe Agility Fotogalleri Nyheder Links Kontakt


Nyheder - Kennel Sims Saints Nyheder 2009
Arkiverede nyheder: 2010 - 200813.12.2009 - NM 2009
Så er NM 2009 skudt i gang og de små hunde skulle løbe først, og vores rækkefølge var Lillian med Mille, Hanne med Soffy, Jesper med Emsi og Susanne med Unique.

Første bane var en springbane med en okay sværhedsgrad.
Lillian startede med et fejlfrit løb, Hanne og Soffy fik 10 fejl og Susanne med Unique sluttede af med et fejlfrit løb.
Der i melllem blev Emsi disket . Starten gik rigtig godt, faktisk perfekt, forhindring nr. 14 var hjulet, som lå i en stor bue / et sving af forhindringer, så tilgangen var ikke helt lige. Emsi var ikke helt opmærksom nok og lavede desværre et hop mellem rammen og hjulet. Inden jeg kunne nå at reagere havde hun taget det næste spring...

Surt og ikke det allerbedste udgangspunkt for vores holdløb, men heller ikke så dårligt at det ikke kan blive godt. Til gengæld er Emsis og mine muligheder for en individuel placering spildt .

Photo: Sissel Bagge (c) - Emsi & Jesper Næste bane var en agilitybane, hvor der var sammen moment som på én af banerne i går, nemlig at man skulle 90 grader lige ind i slalom og efter slalom skulle næsten 180 grader tilbage igen.
I dag forsøgte jeg mig med at sende Emsi i slalom, så jeg kunne kommer over på den anden side, dvs. på den side hvor man skulle tilbage igen. Emsi gik rigtigt ind, men tog desværre ikke port to. Efterfølgende skulle hun så have haft en vægring mener jeg selv, men den blev vist ikke dømt.
Efter slalom skulle de over et spring og ned i en U-tunnel. Jeg løb med 180 i timen op mod den fjerneste indgang og Emsi gik perfekt ind - da jeg så bremsede gav samlingen af kunstgræsset fortabt og jeg skred 30-40cm og var lige ved at sætte mig på r***n, men det gik...
Tredjesidste forhindring var balancebommen, hvor der skulle drejes 90 grader over muren og videre lige frem over slutspringet. Jeg stoppede op ved feltet - måske lidt for tidligt, for Emsi lavede et gevaldigt hop og var ikke i nærheden af at få feltet .

Så Emsi lavede 10 fejl mere til samlingen, Hanne og Soffy blev disket, Lillian og Susanne løb begge fejlfrit og har dermed et godt udgangspunkt til det tredje og sidste løb, som kun tæller til individuelt.
Samlet endte det lille hold på en fjerde- og sidsteplads.

Tredje og sidste løb var det individuelle agilityløb. Resultatet til individuelt er de to holdløb plus det tredje løb, alle sammen lagt sammen til ét samlet resultat, så Emsi og jeg var chanceløse, men ville naturligvis gerne lave et godt løb.
I modsætning til tidligere år hvor det kun har været de 10 bedst placerede fra de to holdløb i hver størrelse der skulle løbe det tredje "final-løb" skulle alle hunde i år løbe det individuelle løb.
Banen var udemærket og ikke specielt svær. Efter slalom var næste spring sat "på langs" med slalom og stort set i forlængelse af slalom, dog parallelforskudt så meget at hundene lige kunne se den rigtige side af springet. Men i og med at Emsi er lidt for "vaks" til at blive trykket til bagsiden af et spring (jeg skal ikke presse hende ret meget før hun selv tager initiativet) bad jeg om hendes opmærksomhed efter slalom med det resultat at hun slet ikke så springet og dermed fik vi en vægring .
Søndag var virkelig en nedtursdag ovenpå lørdagens to fine løb...
Heldigvis kunne Unique og Mille forsvare de danske farver i lille klasse med henholdsvis en førsteplads og en tredjeplads individuelt!
Stort hold tog desuden guldet, mellemholdet vandt sølv (på mellemholdet løb Emsi's søster Zinnia med Gitte Hoffmeiser) og Peter med Tempo vandt sølv individuelt og Poul med Djinii vandt bronze. Så alt i alt var der en fin medaljehøst for det danske landshold.12.12.2009 - NM og Hund 2009
Fredag tog vi færgen fra Frederikshavn til Göteborg. Målet var Stockholm, hvor der søndag er Nordisk Mesterskab i agility og samtidig er der "Hund 2009", dvs. international udstilling, lydighed agility osv.
Det betyder at vi lørdag skal løbe spring 3 og agility 3. Men inden vi kom så langt startede vi med ca. 3 timers juleshopping i Göteborg.
Vi ankom til hotellet i Stockholm ved halv otte tiden. Klokken ni havde landsholdsmøde hvor vi fik den seneste information og hvert hold snakkede derefter målsætning og aftaler, som f.eks. at vi går den første omgang til banegennemgang sammen, så vi er sikre på at vi alle har set alle numrene .

Lørdag starter med springklassen, i rækkefølgen stor, mellem, lille. Jeg tog først i hallen for at sætte bur op og reservere plads, men uden Henriette og Emsi. Dem hentede jeg så lidt over 8, hvor alle udstillerne for alvor begyndte at møde op! Så da vi kom til hallen igen kl. 8:30 var parkeringshuset fyldt op, så vi blev sendt videre til de næste P-pladser, så vi kom ind "fra den anden side" - det betød så at Emsi og jeg kom ind i køen til pas- og dyrlægekontrol lidt fra "siden", så vi lavede vores egen "kø" og kom ind faktisk med det samme.
Så var Emsi i ilden første gang her i Stockholm, spring klasse 3. Det blev et fejlfrit løb med et par "skønhedsfejl", som dog ikke rokkede noget ved det endelige resultat, nemlig at Emsi blev nr. to i klassen, efter Susanne med Unique og på 3.-pladsen kom Lillian med Mille.
Så det var jo en god opvarmning til holdløbet i morgen .

Så det betød at Emsi nu har vundet titlen "Svensk Hopp Champion"!


Shetla's Emsi At Equinox - Svensk Hopp Champion!


Agilitybanen havde en lidt dum start med en S-tunnel under A'et. Med Emsis løbefelt, hvor hun skal følges ned / frem, er en 180 graders vending ind i en tunnel der ligger under A'et ikke den bedste kombination, så der gik lidt tid.
Desuden er posen meget tung og stiv og Emsi sad helt fast, hvilket også mange andre gjorde.
Afslutningen var balancebommen efterfulgt af et spring lige frem. Emsis felt var ret tyndt, men det var der .
Alt i alt blev det til et udemærket løb, som resulterede i en 5.-plads.15.11.2009 - Klubmesterskab DcH Støvring
Søndag d. 15. november afholdt vi klubmesterskab (lokalkonkurrence) i DcH Støvrings agilityafdeling. Pga. agilitystævne hos Ribe Hundevenner afholdt agilityafdelingen ikke klubmesterskab samme dag som de øvrige hold i klubben.

Konkurrencen var tilrettelagt som en konkurrence med et springløb og et agilityløb, hvor resultaterne fra løbene blev lagt sammen til et samlet resultat. Undtagelsen herfra var vores grundtræningshold, som løb den samme springbane to gange, hvor kun det bedste resultat talte.

Buggy og Henriette løb på grundtræningsholdet og fik en fin andenplads.

Henriette og GoGo løb på konkurrenceholdet, de fik desværre et par fejl i begge løb, og dermed en placering et stykke nede i feltet.

Jesper og Emsi løb også på konkurrenceholdet, Emsi løb agilityløbet fejlfrit og fik en vægring i springløbet, men det var alligevel godt nok til førstepladsen!

De øvrige klubmestre blev:
Øvet hold: Pernille med Obiwan
Pilotholdet: Mads med Laia
Grundtræning: Gerda med Nuser

Der er billeder af rigtig mange af hundene på vores Picasa-album.
Photo: Jesper Kjær - GoGo
Photo: Jesper Kjær - GoGo
26-27.09.2009 - DcH DM
DcH DM foregik i år i Vejen, på Vejen Idrætscenter. Rigtigt gode arealer og faciliteter, vi overnattede på Danhostel Vejen, som er et vandrehjem der ligger i umiddelbar forbindelse med Idrætscenteret. På idrætscenteret var der blandt andet svømmehal, som Jesper og Nicolai benyttede sig af da timerne efter de sidste løb søndag skulle slåes ihjel inden der var udmarch og præmieoverrækkelse.
DcH's DM var som sædvanligt stort anlagt med indmarch med alle hundeførerne med hunde, faner og tambourkorps. Efter indmarchen var der taler fra DcH's formand og Borgmesteren, derefter blev konkurrencerne skudt igang. DM blev, som de seneste par år, afviklet med ét springløb og ét agilityløb om lørdagen og så et afsluttende agilityløb om søndagen. Alle tre løb bliver lagt sammen til et samlet resultat, som bruges til at kåre danmarksmesteren.

Lørdag startede med springbanen, som havde en noget "snæver" indgang til slalom, hvor der stod et spring MEGET tæt på. Desværre fik Emsi en værgring på slalomindgangen, men havde ellers et udemærket løb. Det var dog en bane som gav mange ekvipager en del vanskeligheder.
Agilitybanen startede med en "sløjfe" hvorefter hunden skulle i en tunnel, som lå ved siden af balancen og ind under denne, strakt ud på tværs. Efter tunnellen var der et flyv efterfulgt at en U-tunnel med et spring ved siden af. Hunden skulle så have tunnelindgangen der var "i mellem" udgangen og springet. Da der var tale om et forholdsvis langt lige stykke, hvor hundeføreren jo var lidt i karambolage med balancen, var dette moment præget af lidt held eller tilfældighed for nogle hundeførerer. Pga. dårlig handling efter balancen, hvor jeg ville "back'e" Emsi over muren og videre mod slalom, lykkedes det os at få vægring på både muren og slalom .

Alt i alt bød lørdagen på et par ret svære bane, som ødelagde en del af spændingen til søndagen, da der var ryddet forholdvis grundigt ud i antallet af fejlfrie ekvipager, da der blev delt ret mange disks ud;
Lille: 4 og 11 ud af i alt 27 hunde blev disket på henh. spring- og agilitybanen lørdag.
Mellem: 4 og 8 hunde ud af 19 blev disket.
Stor: 11 og 9 hunde ud af 27 blev disket.

Søndag skulle det afgørende agilityløb så løbes. Banen var en smule nemmere end lørdagens agilitybane og henholdsvis 8, 4 og 5 ekvipager blev disket i lille, mellem og stor klasse.
Emsi sluttede fint af med et fejlfrit løb, kun slået af Susanne Prier med sheltien Unique, som med 3 fejlfrie også blev samlet vinder af DcH DM i lille klasse. Emsi sluttede på en 8.-plads med 15 fejl, 4 små hunde løb tre fejlfrie løb.
Mellemklassen blev vundet Ann-Brit Krat med koikeren Duddi med 10 fejl(!) Stor klasse blev vundet af Lene Poulsen med golden retrieveren Aika, der som de eneste i stor klasse leverede tre fejlfrie løb.17-18.09.2009 - Kvalifikation til de nordisk mesterskaber 2009
I år bliver de nordisk mesterskaber (NM) afholdt i Stockholm, Sverige. Landsholdet blev endeligt udvalgt på samlingen d. 17. og 18. oktober. Holdet til nordisk består af 4 ekvipager, hvor de tre bedste resultater tæller til holdets resultat, derudover er der en reserve. Dvs. der skulle vælges i alt 5 hunde i hver størrelse.
Landsholdssamligen blev igen afholdt i Vallensbæk Idrætscenter, dvs. alle løbene var indendørs og på gulvtæppe. Før denne weekend havde alle ekvipager deltaget i et antal stævner i løbet af året hvor resultaterne i klasse 3 spring og agility talte mod kvalifikation. Sekundært kunne der blive kigget på de resultaterne ekvipagerne opnåede i de åbne klasser, hvis der skulle opstå tvivl om hvem der skulle vælges af to jævnbyrdige ekvipager.
Desuden talte de resultater der var opnået i løb, hvor der var blevet dømt og taget tid, til de tidligere NM-samlinger og naturligvis de resultater vi lavede i denne weekend. Sidste udtagelseskriterie var desuden en subjektiv vurdering foretaget af landsholdsledelsen, dvs. mange point samlet sammen af en lidt langsommere hund, ville ikke nødvendigvis sikre den en plads på bekostning af en lidt hurtigere hund, som havde lavet flere fejl. Dvs. kriterier fuldstændig som til VM.

Lørdagen blev brugt på træning i hallen, så hundene lige kunne vænne sig til tæppet og forhindringerne. Banerne vi trænede på var tegnet af Kees Stoel (Holland), som er ham der skal dømme NM
2009. Et sidste kvalifikationskriterie (eller chance om man vil) var at de to hunde med de samlet bedste resultater i søndagens tre løb var sikret en plads på holdet, måske dog kun som reserve (dvs. også som til den sidste VM samling, hvor det dog kun var den bedst placerede der kvalificerede sig).
De resterende 3 i hver størrelse / til hvert hold, ville kvalificere sig via summen af deres opnåede resultaer gennem året til kvalifikationsstævnerne og til samlingerne (inkl. den subjektive vurdering).
Første bane var en agilitybane, anden bane en springbane og den tredje og sidste bane var endnu en agilitybane. Sværhedsgraden var ikke voldsomt høj og for den meste del var der et rimeligt flow i banerne - lad os håbe at det er standard for Kees Stoel .

Emsi løb alle tre løb fejlfrit og blev den samlede vinder i lille klasse. Lillian Rose med Mille og Poul Lerche med Angel løb også alle tre baner fejlfrit og blev henholdsvis nr. 2 og 3. Poul sikrede desuden sig selv og Djinii en plads på det store hold ved at være mellem de to bedste. Da man ikke må løbe med to hunde kunne han så kun komme i betragtning i en af størrelserne.
Følgende blev valgt til det danske landshold til NM 2009:

Lille hold 
Jesper / Emsi (sheltie)
Susanne / Unique (sheltie)
Hanne / Soffy (sheltie)
Lillian / Mille (pudel)
Reserve: Julie / Chilli (sheltie)
Mellem hold 
Gitte / Zinnia (sheltie)
Dorthe / Djohs (dansk-svensk gårdhund)
Tommy / Olsen (sheltie)
Natasha / Doobi (sheltie)
Reserve: Lene / Toxy (sheltie)
Stort hold 
Peter / Tempo (border collie)
Lis / Frøken (border collie)
Poul / Djinii (groenendael)
Sarah / Simic (border collie)
Reserve:  Birthe / Sammie (border collie)
20.09.2009 - VM 2009
Søndag var udelukkende de afgørende agilityløb i individuel. Startende med små hunde, så mellem og til sidst store hunde.
I lille klasse var Susanne og Unique de første der skulle i ilden, idet de jo havde 5 fejl med fra lørdagens springløb. Susanne løb et flot agilityløb, som gav hende 3.-bedste tid i agility og en samlet 15.-plads.
Næste danske hund var Emsi, som havde en 25.plads med fra lørdagen. Emsis agilityløb var rimeligt tæt på at være perfekt, der kan altid findes en lille bue eller to og Emsi kom heller ikke i det her løb helt op i det sædvanlige gear i slalom, men alt i alt et rigtig godt løb. Det var virkelig en bane som passede mig og Emsi godt, de svære momenter der var på banen var alle nogen som jeg følte at Emsi og jeg har godt styr på, så det var en meget bedre bane end springbanen fra om lørdagen.
Emsi løb i mål i en foreløbig førsteplads omkring 3 sekunder foran nr. 2, i den endelige stilling isoleret set i agilityløbet rakte tiden til en 11.-plads, hvilket må siges at være godkendt.
Sidste dansker var Lillian med Mille, som havde en 19.-plads med fra lørdagen. Mille løb et flot agilityløb, som samlet (spring + agility) var 28/100 af et sekund hurtigere end Emsi.
Nu var der kun tilbage at vente på at de sidste skulle løbe og se hvad vores anstrengelser rakte til.
Med kun 6 hunde i mellem os ventede jeg og kiggede Lillians løb, inden vi gik ud sammen og gik hundene af. Da vi kom tilbage til hallen hvor hundene sad i bur kunne vi se på skærmen der var sat op derude at vi lå henh. nr. 4 og nr. 6, med 3 hunde tilbage - så vi konstaterede jublende at så var vi da begge sikret en plads i top 10!
Da vi kom ind i hallen til de andre danskere jublede de helt vildt og vi kiggede op på tavlen og kunne se at det hele var ovre og at Mille stadig var nr. 4 og Emsi var nr. 6!
Top 3 i lille klasse kom fra springløbet med fra henh. 8., 16. og 14.-pladserne, så det siger noget om det pres der ligger på ekvipagerne! Der var kun 12 ekvipager der kom igennem begge baner uden banefejl, og nr. 11 og 12 havde vist tidsfejl (det fremgår ikke af resultaterne på den officielle hjemmeside).
Som konklusion må man sige at Emsis VM-debut er godkendt, vi gjorde i hvert fald vores bedste. Men der er virkelig ikke plads til den mindste fejl til et VM, niveauet internationalt er meget højt! Banerne var på et okay sværhedsniveau, men der var måske lidt for mange momenter som krævede ”for megen” kontrol og som gik lidt ud over det flydende og flotte agility.
Lille holds slutplacering blev en 25.-plads ud af 27 hold - lidt under målet
Personligt kan jeg konstatere at ”nerverne” holdt - jeg var ikke mere nervøs end ved et hvert andet stævne som ”gælder” noget. da jeg gik ind foran første spring i det første løb (spring hold) tænkte jeg godt nok lige ”okay - nu er det VM det her”, men smilede så for mig selv og sagde til mig selv at ”ja, det er agility og jeg skal havde det sjovt med min hund” - det virkede og på intet tidspunkt under selve løbende var jeg bevidst om at det var VM. Måske kun lige de næste par forhindringer efter at vi blev disket i agilityhold - hvor vi blev klappet rundt på banen, men da jeg først var i gang igen og koncentrerede mig om at fuldføre banen, lagde jeg ikke længere mærke til at der blev klappet.
Bedste danske ekvipage i mellemklassen var Natasha Gjerulff Jensen med sheltien Doobie, som blev nr. 16.
Bedste danske ekvipage i stor klasse var Sarah Lorentzen med border collien Simic, som blev nr. 10.

Emsis individuelle agilityløb VM 2009.


Emsis private supporter - Nicolai


Den endelige resultattavle - lille individuel.19.09.2009 - VM 2009
Lørdag startede det lille hold med at løbe spring individuelt.
Banen var ikke sindsygt svær, men der var et par momenter, hvor man kom meget skråt ind på et spring. Specielt efter slalom (nr. 3), hvor hundne skulle dreje 90 gr ud til højre - lige ind på enden af vingen på et spring (nr. 4), som skulle tages fra den side de kom fra i slalom. Dvs. hvis hunden havde for stor bue efter slalom ville den se bagsiden.
Emsi gik lidt langsomt mod slalom og igennem slalom. Efter slalom var hun lige ved at gå mod bagsiden af nr. 4, så der måtte lige trækkes i nødbremsen.
Resten af løbet blev ikke så flydende som det kunne have været, og det blev til en middelmådig tid (32,14) på en 25.-plads.
Lillian og Mille havde en fint og fejlfrit løb i en tid omkring 31,4. Susanne og Unique var desværre så uheldige at Susanne skred og faldt, da hun skulle trække Unique i mellem to spring. Det betød at de fik en vægring og en tid i ca. 31,4.


Emsis springløb VM 2009.

Lille hold sluttede dagen af med agility holdløbet.
Der var ikke meget at prale med, Lillian startede med at få en vægring.
Starten var lige frem mod et spring, som skulle tages bagfra. Jeg ville sende Emsi til "bagsiden" og skifte foran, men da jeg trak mig fulgte Emsi med tilbage til den forkerte side af springet og vi blev disket.
Derefter havde vi et rigtig godt løb, hvor Emsi havde fuld knald på.
Susanne og Unique blev også disket på spring 2 - Susanne stod stille og viste Unique udenom vingen, men han gik direkte på spring 2 fra den forkerte side og så var de også disket...18.09.2009 - VM 2009
Fredag skulle det lille hold løbe hold spring.
Bemærk at alle danskernes løb kan ses på:
www.youtube.com/user/Bukinaporsche - som bliver opdateret løbende såvidt det er muligt - godt gået Sofie!
Lillian og Mille lagde ud med et rigtig flot og fejlfrit løb, der var lige et par steder hvor der var et par snævre skift, men banen var også sat MEGET snævert og tæt op. Vi fik jo banetegningen på forhånd og den stemte ikke helt overens med den virkelighed vi kom ud i
Ellers en okay bane, som lå fint til os, dog med et par momenter hvor man skulle holde tungen lige i munden.
Emsi fik desværre en indgangsfejl på slalom, som var næsten 90 gr. ind i den første port. Jeg fik overhandlet og Emsi gik forbi første pind.
På hjemløbet ville jeg ned foran posen, med det resultat at Emsi løb forbi posen på den modsatte side af mig - måske hun ikke ville sænkes i farten, nu jeg havde så travlt .
Ellers løb Emsi et rigtig pænt løb og lod sig ikke mærke af stemningen i hallen.
Desværre sluttede Susanne og Unique af med en disk, fordi Unique tog et skråtstillet spring bagfra. Så vi har lovet hinanden at vi tager hævn i morgen!17.09.2009 - VM 2009
Torsdag var der dyrlægekontrol og træning, samt måling af de små og mellem hunde, som ikke er målt i FCI-regi tidligere. For at starte med målingerne, så gik det godt med Emsi. I første omgang var hun godt nok lidt for "spændt" og stod ikke ordentligt, men hun kom hurtigt til at stå pænt og gik lige igennem. Lene med Toxy (reserve mellem) var også spændt, da han var lige på grænsen til stor, men det tog kun 30 sekunder at konstatere at han var mellem. Værre var det med Tommy og Olsen (reserve lille), som var målt lige på grænsen på samlingerne, hvor vi havde trænet måling hver gang, for at vænne hundene til det. Olsen blev målt i flere omgange og tilsidst blev han desværre målt i mellemklassen, så der røg reserven for det lille hold!
Dyrlægekontrollen gik OK, selv om jeg var nødt til at bede dyrlægen om at tage et rent papir, da han skulle kontollere for løbetid, ellers havde han bare brugt at folde det samme stykke, når det skulle bruges på den næste tæve.
Banen til træning var delt op i tre områder, hvor forhindringerne var fordelt med en feltforhindring i hver del + bord sammen med vippen og slalom sammen med balancen.
Sammen med balancen lå desuden en HELT gennemsigtig tunnel med sort bund. Emsi har tidligere prøvet gennemsigtige tunneller, som var ret matte uden problemer. Desværre var Emsi meget bevidst om at hun kunne se mig inde fra tunnellen. Det gav nogle problemer, idet hun forsøgte at løbe "gennem" væggen . Jeg håber at vende det til min fordel, da Emsi normalt kommer blæsende ud af tunnellerne hvorefter hun så visuelt kontrollere hvor hun skal hen.
Ellers gik træningen okay, det kunstige græs var udemærket at løbe på, både Emsi og grusbaneskoene stod godt fast. Arrangørerne havde dog sjusket lidt med måden det var lagt på, men det lovede de at rette op på til fredag.13.09.2009 - Årets hund finale
Afgørelsen i årets hund faldt i weekenden d. 12.-13. september i Albertslund. Der var dog ikke meget at løbe efter, da Susanne og Unique havde maksimum point og Emsi havde lutter andenpladser.
Emsi blev disket i den ene AG åben og fik endnu en andenplads efter Unique i den anden. Dvs. at inden finaleløbet om søndagen (fra hvilken pointene lægges oven i de 6 bedste resultater fra året) lå Susanne / Unique urørlig på førstepladsen, Jesper / Emsi kunne ikke røres på andnpladsen og endelige havde Lillian / Mille sikret sig tredjepladsen.
Finalebanen var en rigtig fin bane med en god blanding af snæver handling og nogle løbestykker. Emsi havde et kanon løb med kun en enkelt bue, som kunne have været en smule bedre.
Løbet rakte til en andenplads kun 7/100 efter Susanne / Unique, som vandt med maksimumpoint og faktisk sejre i ALLE de tællende agilityløb!
Årets allround hund blev også kåret, det blev også Susanne / Unique, med Lillian / Mille på en andenplads og Jesper / Emsi på en tredjeplads.10.09.2009 - Video DM 2009
Klik for at se video eller højre klik og gem destination
Jesper og Emsi - spring + agility, Fælles DM 2009.07.09.2009 - Fælles DM
2009 er debut-år for det nye fælles DM, som arrangeres af DKK og DcH i fællesskab. Det hedengangne FUFA-DM kunne man kun kvalificere sig til gennem udvalgte DKK-stævner, men det nye fælles DM har kvalifikationsstævner ligeligt fordelt mellem DKK og DcH stævner, hvor det i alle tilfælde er muligt at stille op uanset hvad for en bog man har og hvem der er arrangør. Et rigtig godt tiltag, som er et skridt i den rigtige retning for et mere samlet dansk agility.
DM blev i år afholdt i Jylland, nærmere betegnet i Pjedsted, en lille landsby lige nord for Fredericia. Det var fine faciliteter i den lokale sportsklub, desværre var banen ret mudret pga. regn, men det er jo svært at gardere sig imod...
Som i "FUFA-dagene" løbes der holdløb om lørdagen og individuelt om søndagen.

Lørdag
Det lykkedes mere eller mindre i sidste øjeblik at få stablet et hold på benene; Holdet "Den der har da ikke kip-ører?" bestod af;
Berit Bilde med Diva (sheltie)
Susanne Prier med Spirit (sheltie)
Jesper Kjær med Emsi (sheltie)
Anne Mette Hemdrup med Tyson (schipperke)

Holdløb afvikles ligesom det blev til FUFA DM, 4 hunde på hvert hold, 3 bedste resultater gælder. Tre springløb og tre agilityløb lægges sammen til et samlet resultat.
I springløbet gik det desværre lidt i fisk, da Jesper og Emsi (mest Jesper) fik lavet et meget stramt skift, som betød at Emsi blev trykket på den gale side af det næste spring - disk. Susanne og Spirit var ikke helt enige om at der skulle stoppes / drejes efter et lige stykke mod en U-tunnel hvor det åbenlyse tunnehul naturligivs var det forkerte - og det Spirit valgte. Anne Mette og Tyson havde et flot og fejlfrit løb, lige som Berit og Diva, men én tællende disk.
I agility gik det lidt bedre, Emsi og Jesper løb fejlfrit, lige som Anne Mette og Tyson, Susanne og Spirit brugte laaaaang tid på nedgangen på balancebommen, men ellers et fejlfrit løb, Berit og Diva fik dømt fejl på nedgangen af balancebommen.
Så totalt set var det ikke den store succes må vi jo nok indrømme...

Søndag
De individuelle løb blev afviklet søndag i rækkefølgen; stor, mellem, lille.
Den første bane var en springbane med 3 tuneller, én lang lige tunnel med to U-tunneller "ryg mod ryg" ved siden af, sådan at der var 2 x 3 tunnelindgange lige ved siden af hinanden. Tunellerne skulle gennemløbes 6 gange i alt, plus posen. Ikke rigtig en bane efter Emsis og min smag, da der skulle løbes meget på tværs af tunnellerne, det vil sige der skulle drejes skarpt når hunden kom ud, men alt i alt et okay og fejlfrit løb. Resultatet i toppen efter springløbet var:
1. Susanne Prier Unique 31,88
2. Tommy Tell Olsen 32,24
3. Jesper Kjær Emsi 33,39
4. Lillian Rose Mille 35,20

"Tilfældigvis" det lille landshold?

Med 1 sekund og 1˝ sekund til Olsen og Unique betød det at der skulle gives gas! Agilitybanen var forholdsvis til at gå til. Det værste moment, for Emsi, var et 90 graders sving lige efter A-brættet. Hendes løbe-A betyder at et drej skal times rimeligt præcist, da hun ellers kan finde på at springe skråt af, ovenover feltet.
Jeg valgte at handle, så Emsi skulle "backes" over mod springet der stod i 90 graders vinklen, hun sprang forholdsvis højt oppe, men fik feltet og fik lidt en dårlig tilgang til springet, men rettede selv fint ind.
Slutningen på banen var en U-tunnel, hvor der skulle drejes 180 grader for at komme igennem hjulet, som stod forholdsvis tæt ved siden tunnellen. Egentligt ville jeg have holdt mig mellem tunnel og hjul, men i kampens hede tog jeg den på ydersiden af hjulet - hvilket heldigvis gik fint.
Resultatet for agility blev:
1. Jesper Kjær Emsi 33,51
2. Kevin Byskov Laban 34,68
3. Anne Mette Hemdrup Tyson 34,83
4. Tommy Tell Olsen 34,99
5. Lillian Rose Mille 35,25
? Susanne Prier Unique 5 fejl

Og dermed blev det samlede resultat at Emsi blev Danmarksmester i lille klasse i agility 2009
Det samlede top-3 resultat for lille klasse blev:
1. Jesper Kjær Emsi 66,90
2. Tommy Tell Olsen 67,23
3. Lillian Rose Mille 70,45

Photo: Henriette Kjær
Danmarksmestrene 2009:
Lille: Jesper Kjær med Emsi
Mellem: Janni Nielsen med Cody
Stor: Regin Reinhard med Nike

Photo: Henriette Kjær
Top 3 DM 2009, lille klasse:
Nr. 1: Jesper Kjær med Emsi
Nr. 2: Tommy Tell med Olsen
Nr. 3: Lillian Rose med Mille

Photo: Henriette Kjær
Jesper og Emsi - Danmarksmestre 2009!02.09.2009 - Landholdssamling
Den 29. og 30. august var Emsi og Jesper til den fjerde og sidste landsholdssamling inden VM. Denne samling, som kun var for VM-truppen, blev afholdt i Viby i Århus, så her var mulighed for at køre hjem og sove i sin egen seng .
Samlingen forløb med gennemløb af VM-dommernes baner og forskellige øvelser og opgaver som skulle ryste os sammen som hold og få os til at tænke lidt over det at være et hold og kommunikation m.m. Dorthe Kjerulf stod for denne del, og der var vist bred enighed om at det havde været meget givende for hele holdet.
Banerne vi skulle løbe var vist tildels genbrug, men det gjorde ikke så meget. Emsi løb den første springbane fejlfrit og i bedste tid af alle størrelser! Næste bane var en agilitybane, som vi også løb fejlfrit, denne gang i en tid kun slået af Sarah og Simic med et par tiendedele af et sekund. Så Emsi er bare i topform! Den tredje bane var også en agilitybane. En "handlingsbøf" gjorde at Emsi misforstod en kommando til at blive sendt til bagsiden af et spring, i stedet troede hun, at hun skulle fortsætte videre lige ud ind i en tunnel.
Vi trænede på den samme bane dagen efter, denne gang med kamera på fra TV2 Østjylland, så der fik agilitysporten da lidt omtale.24.08.2009 - Frisjenborg Explorer Cup
I dagene d. 22. og 23. august blev der afholdt Frijsenborg Explorer på Frijsenborg slot ved Hammel. Et kæmpe arrangement med alt om jagt, fiskeri, heste og hestesport, samt hunde, herunder politi og som noget nyt i år fly ball og agility.

Frisjenborg Explorer Cup, som DcH Risskov har døbt stævnet, har lagt op til at det skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Omgivelserne var flotte, banerne var på græsset lige foran slottet og lå tæt på indgangen, så publikum skulle forbi agilitybanerne før de kom til de andre aktiviteter. Rigtig godt taget i betragtning at der var flere tusinde gæster!

Græsset var dog ret tung og blødt at løbe i, men dog brugbart og ikke så meget værre end hvad man ellers nogle gange kan blive udsat for rundt omkring i landet. Af hensyn til publikum måtte telte ikke sættes op langs banerne, som vi normalt gør, istedet var vi henvist til en teltlejr 100-150 meter væk inde mellem træerne.
Og agilitybanerne var godt besøgt af publikum begge dage.

Lørdag var de to åbne løb kvalifikation til en springfinale (Frijsenborg Springmester) og søndag til en agilityfinale (Frijsenborg Agilitymester). Emsi lagde hårdt ud lørdag, og satte personlig rekord med 5 fejlfrie løb samme dag - resulterende i 5 førstepladser! Hvilket jo betød at hun blev Frijsenborg Springmester.
Gogo fik sit 3. og sidste resultat i spring 2 med en førsteplads og rykkede op i klasse 3 i spring i DcH. Så hun løb spring 3 om søndagen, hvor det desværre blev til en disk.

Søndag startede Emsi med at vinde de to åbne klasser og dermed kvalificere sig til agilityfinalen. En kæmpe handlingsfejl, som næsten blev til fejl bane, blev reddet på målstregen 1 meter fra en (forkert) tunnel. Uheldigvis sprang Emsi skråt af balancebommen, da der skulle trækkes lidt til det næste spring, så det blev til 5 fejl. Det stoppede så Emsis stime af i alt 12 fejlfrie løb i træk - endnu en personlig rekord .
Dagen sluttede af med endnu en sejr i agility 3 - dvs. i alt 8 fejlfrie og 8 førstepladser ud af 10 løb i samme weekend!

Vi så desuden både Buggys hvalpe Bolt (Sims Saints Bolt Lightning) og Eddie (Sims Saints Buzz Lightyear) og Emsis hvalp Enter (Sims Saints Enter First). Det er jo fikst at sælge hvalpe til agilityinteresserede, så får man jo sine hvalpe at se med jævne mellemrum.

Nicolai højt til hest.


Emsis diplom fra finalen lørdag.Sims Saints Enter First - Enter
10 måneder gammel.

Sims Saints Buzz Lightyear - Eddie (venstre)
Sims Saints Bolt Lightning - Bolt (højre)

Bolt og Eddie leger.
4˝ måneder gamle.17.08.2009 - DKK international i Hillerød
I weekenden den 15. og 16. august var vi til DKK Internationalt i Hillerød. Dvs. de åbne klasser talte til årets hund og desuden talte klasseløbene til iagttagelse til Nordisk Mesterskab.
Emsi startede med en disk i spring åben, men løb derefter både agility kl. 3 og agility åben fejlfrit - to andenpladser efter Susanne med Unique. Søndag fortsatte Emsi i samme stil med to andenpladser i de åbne igen efter Unique, mens det blev til en førsteplads i agility kl. 3.

Sims Saints Exit First - Photo: Henriette Kjær GoGo fik et resultat i agility kl.1 og rykkede op i kl. 2 i agility i DKK.

Det vil sige at Emsi nu har løbet alle sine åbne agility løb på de internationale stævner fejlfrit. Unique har gjort det samme og har taget samtlige førstepladser, mens Emsi har lutter andenpladser. Det betyder at Unique sidder solidt på førstepladsen, Emsi har kun en teoretisk chance for at slå ham. Samtidigt betyder det at Emsi sidder forholdsvis solidt på andenpladsen, men kan hentes af Lillian med Mille. Så man kan da sige, at det lille VM landshold har vist sig fra den stabile side, idet de har sat sig på de tre første pladser til årets hund.

Lørdag kom Emsis hvalp Exit (Sims Saints Exit First) ud på stævnepladsen og kiggede til os.
Det havde regnet i tove hele formiddagen og indtil først på eftermiddagen, så vi var gennemblødte. Så vi var ovenud lykkelige, da Jane (Exits ejer) tilbød os at komme ud til dem om aftenen og få tørret vores tøj og få noget at spise. Vi havde en rigtig hyggelig aften med noget superlækkert mad.
Hundene nød at kunne løbe frit rundt i haven i stedet for at være i snor på campingpladsen. Vi fik også hilst på Emsis kuldbror Elliot, som bor sammen med Exit. En stor tak til hele Exits familie for en hyggelig aften med 1.-klasses servering.06.08.2009 - Agility DKK Viby
Lørdag d. 1. august 2009 blev Maxi Zoo Cup 2009 afgjort. DKK Viby gentog successen med deres holdstafet fra sidste år.
Førstepræmien var et gavekort på kr. 1.500,00 (til hver af de tre hunde på det vindende hold) til Maxi Zoo, plus naturligvis masser af andre sponsorpræmier fra Maxi Zoo.

Banen er delt op i tre dele, hvor de to første hunde på hvert hold afslutter deres løb på det elektroniske bord, som giver et signal når hunden har befundet sig på bordet i 5 sekunder. Det er så startsignalet til henholdsvis hund nr. 2 og 3. Den første hund starter over et startspring med eletronisk tidstagning. Den tredje og sidste hund standser tiden ved at springe over slutspringet som ligeledes er udstyret med elektronisk tidstagning.

I modsætning til de almindelige agilityregler, hvor fejl straffes med fejlpoint, blev hver fejl i Cup’en ”belønnet” med en strafrunde i en U-formet tunnel, som var placeret ved banens slutning. Dvs. alle fejl blev i stedet konverteret til en længere bane og dermed mere tid.

Vores hold, Trip Trap Støvring, var som sidste år; Laila / Louie, Jesper / Indi og Jesper / Emsi.

Første afdeling var blevet afholdt i maj måned og vores hold, Trip Trap Støvring havde der vundet den første afdeling. Afviklingen af denne anden afdeling, og dermed afgørelsen af hele Cup'en, blev gjort lige spændende nok ved at ét af holdene måtte løbe om, da tidstagningen havde svigtet. Et andet hold måtte løbe om, da dommeren havde overset at en af hundene havde løbet en forkert bane, hvilket dog (næsten) var til at tilgive, da banen bestod af mere end 50 forhindringer mod de normale 20 stk.!

Enden på det hele blev at Team Jutlandia Cup løb med sejren ca. 14 sekunder foran Trip Trap Støvring, men da vores forspring til dem fra første runde var ca. 20 sekunder var sejren endnu engang i hus – om end knebent!

Ud over Maxi Zoo Cup var der "dobbelt op" på klasseløb, Emsi løb dog kun om formiddagen, da vi faktisk var til familiefest .
Så som opvarmning til Maxi Zoo Cup'en løb Emsi og Jesper spring 3 og agility 3 - og vandt begge klasser. I begge klasser tog Laila og Louie sig desuden af andenpladserne. Jesper med Indi vandt også både spring 3 og agility 3, så vores hold havde lavet en stabil opvarmning til Cup'en - hvilket dog ikke helt slog igennem i vores Cup-løb .

Maxi Zoo Cup - Laila/Louie, Jesper/Indi, Jesper/Emsi


Det vindende hold - Trip Trap Støvring.


Emsi - spring klasse 3, 1.-plads

Emsi - agility klasse 3, 1.-pladsJuli 2009 - Sommerferie
Tre ugers sommerferie er blevet brugt på forskellige gøremål, ture med familie og venner og næsten ingen agility .
Det er dog blevet til at par gensyn med Asja (Sims Saints Beautiful Belle) og Bolt (Sims Saints Bolt Lightning).

28.07.2009
Bolt kom på besøg sammen med familien, da han og Emilie skulle have nogle fif til træning.
De havde video med hjemmefra, så vi kunne snakke lidt om hvordan de havde trænet indtil nu - det er jo dejligt med sådan nogle entusiatiske hvalpekøbere! Bagefter gik vi ned på marken og trænede lidt baby-agility, så de havde noget de kunne gå hjem og træne videre med.


Sims Saints Bolt Lightning (Bolt) - 16 uger gammel

21.07.2009
Tirsdag d. 21. juli kørte vi op til gårdbutikken "Vasen" ved Frederikshavn, hvor vi spiste frokost. Bagefter kørte vi til Tversted, hvor vi mødtes med Karina og Emil og Asja.
Vi gik en tur på stranden, hvor der var stiv kuling og ind i mellem føg det med sand, så hundene var helt hvide i hovederne! Bagefter gik vi op i læ mellem klitterne og spiste en is inden vi kørte hjem til Karina og Emil og fik en kop kaffe og te. De har et hus på landet hvor Asja har rigtig god plads at boltre sig på.


Sims Saints Beautiful Belle (Asja) - 15 uger gammel29.06.2009 - Emsi på VM-landsholdet!
Søndag d. 28. juni blev landsholdet til Verdensmesterskaberne i agility i Dornbirn i Østrig udtaget (se agility-VM hjemmesiden for mere info) og Emsi og Jesper var blandt de udvalgte! Emsi kvalificerede sig både til hold og til individuelt (lille klasse).

Samlingen i Vallensbæk var den tredje af slagsen og den var kun for VM-kandidaterne. Samlingen foregik i Vallensbæk Idrætscenter, indendørs på gulvtæppe. Om lørdagen var der træning, så hundene kunne prøve gulvtæppet og specielt felt-forhindringerne, som var af den samme type som dem der skal bruges til VM, dvs. aluminiumsforhindringer.
Der var desuden elektronisk tidstagning, så tiderne kunne blive så retvisende som muligt.

Om søndagen skulle vi løbe tre løb, hvor det første løb var et agilityløb skulle betragtes som et holdløb. De to næste løb var henholdsvis spring og agility og de skulle løbes som om det var de individuelle løb til VM - det vil sige fuld gas! (Og fejlfrit ).

I det første løb var Emsi den allerførste hund på banen, og løb et rimeligt løb, som dog var noget usikkert, ikke særligt hurtigt, men dog fejlfrit.
Næste løb var springløbet og det var en banen lidt mere efter vores smag, lange løbestykker og stakit og 180-graders vendinger, det blev også et fejlfrit løb i en hæderlig tid.
Det sidste og "afgørende" løb var en agilitybane, hvor den centrale del var en buet opstilling af: en lige tunnel, vippe, balance, flyvespring (bagsiden), overfor denne vifte af forhindringer var to spring, så der var faktisk en cirkel af forhindringer, ca. 6 meter i diameter. Det gav en del udfordringer at ramme rigtigt på især vippen / balancen, Emsi havde lidt kig på vippen, da vi skulle på balance, så der måtte lige "nødbremses" en smule. Nede i den anden ende af banen var A-brættet med en U-tunnel inde under på opgangssiden. Nedgangen af A'et var "ud i ingenting - noget af en udfordring for Emsi, som helst skal have fremdrift for være 100% sikker på feltet. Jeg valgt at handle A'et "på ydersiden", så Emsi skulle drejes væk fra mig og 180 grader hen mod næste spring. Det var hun ikke helt med på, så der blev lige spildt noget tid der. Men resultatet var endnu et fejlfrit, men ikke optimalt, løb.
Alt i alt var Emsis præstation ganske tilfredsstillende, der var kun 3 af de 7 små ekvipager der løb 3 fejlfrie løb.

Emsis seje søster Zinnia (Shetla's Ezinnia At Equinox) blev ligeledes udtaget til løbe både hold og individuelt. Så der er dømt SHETLA-POWER til verdensmesterskaberne!

Landsholdet 2009 er kommet til at se således ud:

Lille Hold Individuel
Jesper / Emsi Jesper / Emsi
Susanne / Unique Susanne / Unique
Lillian / Mille Lillian / Mille
Reserve: Tommy / Olsen Tommy / Olsen
Mellem Hold Individuel
Gitte / Zinnia Gitte / Zinnia
Dorthe / Djohs Dorthe / Djohs
Natasha / Doobi Natasha / Doobi
Reserve: Lene / Toxy *) Lene / Toxy *)
Stor Hold Individuel
Lone / Panik Peter / Tempo
Søren / Happy Søren / Happy
Sarah / Simic Sarah / Simic
Reserve: Poul / Djinni Birthe / Sammie

*) Redigeret d. 5/7 2009 - Betina med Dio har trukket sig og Lene med Toxy er trådt i deres sted.22.06.2009 - Emsi DKAGCH
I weekenden havde vi "delt os"; Nicolai var hos moster og onkel, så kunne Henriette tage til DcH stævne i Herning med GoGo (og Mille og Buggy), mens Jesper tog til Hillerød med Emsi, hvor der var iagtagelse til agilitylandsholdet.

GoGo løb fejlfrit i spring to, vandt klassen og fik dermed sit andet resultat i spring 2 i DcH. Sejren gav desuden en sæk med 15 kg foder.

Emsi havde et fantastisk stævne og løb fire fejlfrie løb ud af fire mulige!
Agility åben: nr. 2.
Spring åben: nr. 3.
Spring kl. 3: nr. 1.
Agility kl. 3: nr. 2.
I AG3 vandt Emsi dermed sit 3. certifikat og kan nu smykke sig med titlen "Dansk Agility Champion" (DKAGCH).
Præmiehøsten omfattede: 3 Rosendahl skåle og 4 glas (glassene var champion-gaven), 3 flasker rødvin, 6 kg foder, en T-shirt, et the-krus og to 1˝ meter lange bannere med filmhunden Bolt - som jeg jo var nødt til at tage fra præmiebordet nu Buggy lige har haft en hvalp som netop er opkaldt efter Bolt!

I Herning havde Henriette desuden besøg af netop Bolt (som jo bor i Herning) og af Eddie (Buzz). Der var stor gensynsglæde både overfor Henriette og hundene, men selvfølgelig især overfor deres mor! Nedenfor er der et par billeder af fyrene.

Til venstre er det Sims Saints Buzz Lightyear (Eddie) og til højre er det Sims Saints Bolt Lightning (Bolt).Sims Saints Exit First (Exit) - 21.06.2009, 8 måneder gammel.
I Hillerød havde Emsi og Jesper også hvalpebesøg, nemlig Sims Saints Exit First (Exit). Der var dog ingen gensynsglæde af betydning at spore mellem Emsi og sønnike - nok mest fordi Emsi var ret hurtig til at forsøge at bide hovedet af ham! Hun kiggede vist mest på ham som en irriterende ung hanhund .

Men Exit var glad for at se Jesper og det var gensidigt. Exit træner til dagligt i Hillerød, så han var faktisk på hjemmebane, selv om agility ikke er noget han har prøvet. Nu må vi se om Exit kan overtale Jane til at de skal prøve det i fremtiden? ;-)
18.06.2009 - Internationalt DKK Agilitystævne i Vejen
I den forgangne weekend var vi i Vejen til Internationalt DKK Agilitystævne, hvor der også var iagttagelse til agilitylandsholdet.
Henriette og GoGo lagde ud med at løbe agility klasse 1 fejlfrit og vinde klassen med lige knap 30 sekunder! Der var 6 hunde i klassen og 3 af dem gennemførte banen. Dermed fik GoGo sit andet resultat i AG1. GoGo fortsatte så med at løbe spring åben fejlfri, men derefter gik det desværre ned ad bakke og det blev ikke til flere fejlfrie løb den weekend.
Emsi præsterede så ca. omvendt, idet hun lagde ud med disk i AG3 og spring åben, mens det blev til en andenplads i agility åben. Søndag blev der strammet op og Jesper og Emsi løb 3 fejlfrie løb ud af 3. Det blev til andenpladser i alle tre løb (agility åben, spring åben, spring 3).07.06.2009 - Agility uge-kursus i Ribe
Efter pinsestævnet hos Ribe hundevenner blev der tid til en enkelt hviledag tirsdag d. 2., som blev brugt i Legoland hvor Nicolai blandt andet mødte Byggemand Bob og Vinnie i Lego. Vi fik også prøvet stort set alle de andre ting der nu er i Legoland, en rigtig hyggelig og sjov dag!

Onsdag startede ugekurset i agility så. Det var tilrettelagt som de andre år. Det vil sige to dage med træning, en hviledag og så endnu to dage med træning. I løbet af en træningsdag var der i alt 3 træningspas, morgen, middag og eftermiddag. For at hundene ikke skal blive kørt alt for trætte træner man henholdsvis den ene dag morgen + eftermiddag og den næste dag kun middag.

De instruktører vi havde i år var Peter Crone (Danmark) og Lee Gibson (England). Lee Gibson kan man læse mere om på hans hjemmeside eller hans blog, hvor der også er en beretning fra kurset inklusiv banetegninger.

Ud over Peter og Lee var Ann-Britt Holmegaard Krat (Danmark) og Jenny Damm (Sverige) også instruktører på kurset, men dem havde vi ikke fornøjelsen af i år.

Hos Peter trænede vi meget baner enten hele eller brudt ned i momenter. Hovedsageligt baner med forholdsvis svær handling og momenter hvor man var nødt til at tage en beslutning om man som hund eller fører skulle den ene eller anden vej rundt om springene. Vi testede så den ene og den andne metode med stopur for at se hvor lang tid hver vej / metode nu tog. Der var lige et par gange vi blev overrasket, men som noget positivt kunne vi konstatere et mønster i hvilken metode der er hurtigst til Emsi, så det er jo noget man kan bruge ude på banerne!

Til højre er hele "holdet" samlet, inkl. instruktørerne.

Hos Lee skulle der trænes handling på afstand, kontakt på afstand og at "sende" hunden, hvor man ikke nødvendigvis bevæger sig særligt meget. Umiddelbart ikke en måde Emsi normalt bliver handlet på! Men man skal jo ikke være bange for at lære noget nyt.
Som nævnt ovenfor kan banerne vi trænede ses på Lees blog.
Vi trænede blandt andet på en U-tunnel, med en halvcirkel af spring. Hver gang hunden kom ud af tunnellen sendte man den ud over næste spring i rækken, trak den ind mellem springene og sendte den i tunnellen igen.
Hele tiden med megen lidt bevægelse, kun et par meter frem og tilbage. Øvelsen går ud på at lære hunden at tage kontakt (kigge) når føreren stopper op, kalder og slår ud med begge arme (døbt "blotteren" på dansk ). Når hunden kigger, viser man den med en blød bevægelse hvor man vil have den hen, inklusiv en verbal kommando til at understøtte.
Metoden betyder at man faktisk kan have ret god kontrol over hunden på stor afstand og f.eks. trække den ind mellem to spring, eller få kontrol / kontakt inden der skal vises / vælges mellem to forhindringer der står tæt på hinanden.
F.eks. fik Emsi trænet et (meget) mere selvstædigt fremløb mod slalom, og vi trænede også kombinationen balancebom med tunnel lige ved siden af.
Træningen med Lee var meget inspirerende og åbnede flere muligheder / metoder til at handle Emsi, så det var virkelig givtigt!

Stor tak til instruktørerne, Peter og Lee, og til Ribe Hundevenner for et godt arrangement - og naturligvis tak til de andre kursister for en, som altid, hyggelig uge!05.06.2009 - B-kuldet er flyttet hjemmefra
I dag flyttede de to sidste hvalpe hjemmefra - eller hjem til deres nye ejere. Buzz (Eddie) flyttede allerede onsdag. Så nu er der (næsten) helt stille.
Læs mere om hvalpene og deres nye hjem under Buggys B-kuld, under hvalpe.02.06.2009 - 2. Agilitycertifikat
I pinsen var Jesper og Emsi til stævne hos Ribe Hundevenner. Traditionen tro, fristes man til at sige, var der ikke mange resultater at prale af. Der er en tendens til at tingene går mere galt end normalt, når der er Ribe Hundevenner der er værter.
Det blev dog til et fejlfrit løb og en sejr i agility klasse 3, hvormed Emsi sikrede sig det andet agilitycertifikat!
Der var også en enkelt sejr i spring åben, men ellers var løbene præget af nogle dumme fejl og dårlig handling, og det bliver jo som bekendt straffet!26.05.2009 - Emsi udtaget til DM (x2)
Photo: Lene Wöhliche - Emsi 2008 Ribe Søndag d. 24. var Emsi til DcH stævne i Fredericia (Madsby) og brillierede ved at løbe fire fejlfrie løb ud af fire mulige! Det var i øvrigt første gang hun præsterede det.

Det blev til en andenplads i AG Åben, og til 3 førstepladser i henholdsvis SP Åben, AG3 og SP3! Hun blev desuden bedst i to åbne om søndagen, med den bedste tid af alle tre størrelser! DcH Støvring havde en god weekend for vores klubkammerat Helle Jensen med Aya (stor hund) blev også bedst i to åbne søndag og Laila Carstensen med Louie (lille hund) blev bedst i 4 åbne!

Med det fejlfrie AG Åben løb fik Emsi den sidste udtagelse til DcH's DM. Emsi er desuden også udtaget til Fælles DM - det blev hun faktisk allerede i Fredericia 3 uger tidligere...04.05.2009 - Emsis første agility-certifikat
Jesper og Emsi var til DKK Internationalt agility i weekenden i Fredericia.
Lørdag var der AG3 og Emsi vandt sit første cert. Det var lige spændende nok, da Emsi sprang feltet på nedgangen på balancebommen, men landede nede i bunden af feltet. Jesper gav sig så til at lytte til dommerens og feltdommerens "samtale" om at Emsi godt nok ramte feltet, så det næste spring hvorefter der skulle drejes 180 grader blev mindre kønt og ikke så effektivt. Men det gik og løbet var feltfrit og resulterede i en andenplads efter Lillian Rose med Mille, som allerede er agilitychampion og derfor gik cert'et til Emsi i stedet.
AGÅ var også fejlfrit og ligeledes en andenplads, efter Susanne Prier og Unique.
I SPÅ blev det desværre 5 fejl pga. en fejl i slalomindgangen.
Søndag var der SP3, som Emsi vandt. Desværre tilsyneladende med et spring gennem rammen af hjulet. Der var lidt delte meninger om det, men der var flere som havde set det... Ret irriterende da det er en fejl hun har lavet før, som vi vist skal arbejde lidt med.
På den positive side (hvis der er noget positivt ved sådan en fejl) så betød dommerens fejl i SP3 at Emsi blev registreret med en tid i SP3. Det var ret vigtigt da AG3 og SP3 til dette stævne er en del af iagtagelse til landsholdet til VM!
AGÅ var igen fejlfri - og igen en andenplads.
SPÅ var også fejlfri og en førsteplads.28.04.2009 - GoGo til DKK-agility i Ribe
GoGo og Henriette var søndag til klasse-1 stævne hos Ribe Hundevenner. Stævnet havde kun klasseløb for klasse 1 hunde og for sjov klasser, som var åbne for alle.
Der var "power and speed" - en bane hvor den første del indeholder kontaktfeltsforhindringer. Den del af banen skal "bare" gennemføres fejlfrit, begås der en fejl er ekvipagen disket. Gennemføres agilitydelen, startes tidtagningen på den sidste del, som så i princippet er en springbane, hvor tid og fejl afgør vinderen som normalt.
GoGo lagde godt ud og vandt power and speed for lille klasse!
I agilityløbene blev det desværre til en disk i det ene løb og 5 fejl i det andet.
Hun løb desuden to fejlfrie springløb med en førsteplads og en andenplads som resultat. Hun er nu rykket på i klasse 2 i spring.
Dagen sluttede med den sidste for sjov klasse, "tunnel-kuller", en bane som kun består af tunneller plus start- og slutspring. I denne klasse blev det til en tredjeplads.21.04.2009 - Mille 11 år
Mille (DKSPCH Thorsøe's Easter Sensible Dream) bliver i dag 11 år. Mille er alderspræsident og førerhund her i huset. Mille har altid været lidt et fjollehovede og en smule "useriøs". Men når der har været behov for det har hun trådt i karakter. F.eks. var det hende der gav katten besked, da den havde skræmt Simone ind under radiatoren.

Mille blev også, ved noget der mindede om en demokratisk afstemning, valgt af GoGo og Emsi som førertæve da Buggy flyttede ind. Før Buggy kom til var Mille ikke nogen tydelig leder, men med Buggys ankomst var det tydeligt på GoGo og Emsi at "vi ved godt at det er dig der bestemmer". De slikkede hende i mundvigen og "fedtede" rigtigt for Mille, som om de ville sige "vi ved godt at hende den nye ikke bestemmer".

Og apropos Buggy, så er det nu et år siden hun flyttede ind hos os. Buggy accepterede med det samme at Mille var chefen, så der har aldrig været nogen problemer. Dejligt sådan at kunne tage en voksen tæve ind i sin flok og så føle, nu efter et år, at hun da altid har været der!
Mille, 11 - Photo: Jesper Kjær13.04.2009 - Gåsahoppet i Sverige
Emsi og Jesper har meldt sig til iagttagelse til landsholdet til VM. Som en del af kravene, for at komme i betragtning, skal man inden udgangen af juni kunne fremvise en resultatliste fra et todages stævne i udlandet.
Der var ikke så meget at vælge imellem. Det er ikke nemt, når det både skal passe med den hjemlige stævnekalender og landsholdssamlinger, samt ikke være alt for langt væk hjemmefra. Derfor faldt valget på Gåsahoppet i Malmø i Sverige, i påsken fredag d. 10. og lørdag d. 11. april. Det var "kun" 450km og to broer væk...

Stævnet holdes i en indendørs fodboldhal på noget rigtig lækkert kunstgræs. Det var endnu en grund til at tage til dette stævne, da Emsi ikke havde prøvet kunstgræs før. Men det var nu ikke noget problem, for det føles faktisk lige som en rigtig lækker stabil græsplæne, naturligvis fast, men med rigtig godt greb, både for hundepoter og grusbanesko.

Begge dage var der klasse 3 agility og spring, fredag var der spring åben og lørdag var der aglity åben. De åbne klasser var ikke så "populære", da der var op til 70-80 små hunde både i de åbne klasser og i klasse 3!
Desværre lavede Emsi og jeg fejl i alle klasseløbene, så vi enten fik fejl eller blev disket. Der var et par dumme fejl, som burde være undgået, men det er jo nemt at konstatere bagefter...
Hvis man ser bort fra et enkelt "lille" kiks i hvert løb var det ellers nogle ret gode løb, som vi kan være tilfredse med.
I begge de åbne klasser blev det til fejlfrie løb og i begge tilfælde med andenpladser som resultat, så det var meget fint! Begge løb kan ses herunder.
Der var desværre ingen præmie til "bedst i to åbne", for den havde Emsi med hendes to andenpladser vundet. Og super seje søster Zinnia ville ligeledes have vundet bedst i to åbne for mellemhundene med hendes 2.-plads i SPÅ og 3.-plads i AGÅ! Zinnia vandt desuden Certifikat i spring 3, så når hun bliver Dansk Spring Champion, bliver hun samtidigt Svensk Spring Champion .


Jesper og Emsi, SPÅ, Oxie, 2.-plads

Jesper og Emsi, AGÅ, Oxie, 2.-plads09.04.2009 - Buggys B-kuld
Så er Buggys B-kuld, på i alt tre hvalpe, kommet til verden (så Nicolai fik ret - se nyheder fra d. 04.03.2009). Det skete onsdag d. 8. april ca. kl. 4 om morgenen.
Henriette tilbragte natten i hvalpeværelset og Buggy havde holdt hende vågen det meste af natten, da hun var meget urolig. På et tidspunkt faldt hun lidt til ro og Henriette blundede lidt. Pludselig vågnede hun ved, at Buggy var i gang med at slikke nr. 2 ud af fosterhinden og bide navlestrengen over. Samtidig lå nr. 1 lige ved siden af. Klokken var 3:45 og kl. 4.00 kom hvalp nr. 3, så det hele var hurtigt overstået.

Kuldet består af følgende:

Nr. 1
Født kl. 3:30(?)
Tricolour han, m. hel hvid krave
Fødselsvægt: 180 g

Nr. 2
Født kl. 3:45
Tricolour tæve, m. hel hvid krave
Fødselsvægt: 190 g

Nr. 3
Født kl. 4:00
Zobel han, m. hel hvid krave
Fødselsvægt: 110 g

Nr. 3 er jo noget mindre end de øvrige og ville ikke rigtigt spise i starten. Henriette kørte ud og købte modermælkserstatning for at få ham i gang og være sikre på at han fik noget at spise. Men da hun kom hjem lå han og suttede. Så umiddelbart ser der ikke ud til at være problemer med ham. Vi holder lidt ekstra øje med ham og tilbyder ham erstatning med mellemrum, for at kontrollere at han bliver mæt af det han får fra Buggy.

Alle hvalpene er reserveret.


B-kuldet i mælkebaren - godt en dag gamle.

Nr. 1, 30 timer gammel.

Nr. 2, 30 timer gammel.

Nr. 3, 30 timer gammel.04.04.2009 - Klar til hvalpe!
Så er vi alle sammen ved at være klar til hvalpe
Buggys terminsdato er jo skærtorsdag det vil sige d. 9. april, så nu begynder spændingen at stige.

Vi tager nu Buggys temperatur morgen og aften for at se om temperaturen falder. Når temperaturen falder ca. 1 grad betyder det at hun føder indenfor et døgn.

De praktiske forberedelser er overstået, dvs. det lille værelse er lavet om til barselsværelse med linoleum på gulvet. Der er lavet hvalpegård / indhegning, så hvalpene ikke kan løbe rundt over det hele, når først de bliver så store at de forlader kurven. Kurven er blevet stillet an med aviser og tæppe i og "døren" er blevet monteret, så de små hvalpe ikke kan benytte sig af den lave udskæring som udgang.

Som det kan ses på billederne til højre har Buggy inspiceret faciliteterne og hun begyndte omgående at skrabe og "byge rede". Nicolai synes det er lidt spændende med hvalpene og vil gerne være i kurven sammen med Buggy.

Vi er meget spændte, de senste dage har vi tydeligt kunnet mærke hvalpene i Buggys mave. Vi har også kunnet mærke dem bevæge sig! Den vordende mor lader sig ikke mærke med den forestående fødsel, hun jagter stadig ned igennem haven når hundene bliver lukket ud - hun er dog ikke helt så hurtig som hun plejer
Buggy - Photo: Jesper Kjær
Nicolai og Buggy - Photo: Jesper Kjær23.03.2009 - Agility og udstilling
Lørdag d. 21. marts 2009 var der på Fyn både udstilling af sheltier ved Sheltieklubben i Ørbæk og agilitykonkurrence i Tommeruphallerne, afholdt af DGI Fyn.
Da Sims Saints Exit First (Exit) skulle udstilles på Sheltieklubbens udstilling tog Henriette til Fyn for at hilse på Exit og hans familie. Exit udvikler sig rigtig fint og fik "særdeles lovende" og blev 3.-bedste baby.
Først ville Exit ikke kendes ved Henriette og Nicolai, men pludselig var det som om det gik op for ham hvem de var og de fik den helt store "hilse-tur" .
Shetla's Ergo At Equinox (Ergo) - som er far til Buggys kommende hvalpekuld - vandt åben klasse hanner og blev 2.-bedste han. Ergo er ejet af Tina Mette Jørgensen - Kennel Shaquana.

Samme dag var der desuden DGI-agility i Tommeruphallerne, så Jesper og Emsi tog derhen for at få lidt mere stævnetræning. I første omgang var der reklameret med gummigulv, men det var blevet dømt for glat. Konkurrencen blev derfor i stedet afviklet på gulvtæppe. Banerne var nogle forholdsvis nemme baner med nogle lange løbestykker, som det også fremgår af videoen her ved siden af.
Emsi missede nedgangen på balancebommen i begge agilityløb, men vandt både spring åben og spring øvet.

I forrige weekend i Vilhelmsborg hilste vi desuden også på Sims Saints Enter First (Enter) og fik taget et par billeder af ham. Det går rigtig godt med Enter og han går på med krum hals når der skal trænes. Det bliver spændende at se hvordan han bliver når han skal løbe agility - han kigger i hvert fald interesseret (eller misundeligt) på hundene der løber inde på agilitybanerne!


Jesper og Emsi vinder spring åben til DGI-stævne på Fyn.

Sims Sains Enter First - Photo: Henriette Kjær
Sims Saints Enter First, d. 15.03.2009, v. Vilhelmsborg.
Sims Sains Exit First - Photo: Henriette Kjær
Sims Saints Exit First, d. 21.03.2009, udstilling Ørbæk.22.03.2009 - Mens man venter...
Buggy tager det meget ilde op at hun ikke må træne agility mere nu hvor hun venter sig. Når vi går ud for at træne med de andre hunde i laden forsøger hun at snige sig med ud af døren. "Bliv" fungerer meget dårligt og hvis man prøver at holde hende tilbage med en hånd på panden, bliver hun bare lavere og lavere indtil hun faktisk kryber afsted på maven
Så når man nu ikke må træne kan man jo også bare tage en slapper i stolen eller i sofaen sammen med en ven...

16.03.2009 - Stævne i Vilhelmsborg
DcH Risskov afholdt stævne i Vilhelmsborg weekenden d. 14. og 15. marts. Det er Danmarks største indendørs stævne med to agilityringe i den samme ridehal!

GoGo og Henriette lagde ud med at vinde AG1 og rykkede dermed op i klasse 2 i agility i DcH. GoGo havde nogle pæne løb med mere fart i slalom end sidste weekend med Jesper som fører
Det blev også til et fejlfrit løb i SPÅ, hvilket dog kun rakte til en 11.-plads, men det var altså også i en klasse med 46 startende, hvor 32 gennemførte banen og 19 var uden banefejl!

Emsi vandt AG3 om lørdagen, hun løb desuden 3 af de 4 åbne løb fejlfrit (2., 3. og 4.-pladser) hvilket kvalificerede hende til finalen som nr. 3. Det betød at hun skulle starte som den 3.-sidste af 19 kvalificerede / startende hunde i lille klasse.
Finaleløbet var en forholdsvis svær springbane. Emsi løb et rigtig godt løb og havde bedste tid da hun kom i mål, og da de to sidste hunde lavede fejl var sejren en realitet!
Inden lille klasse løb havde de store hunde og mellem hundene løbet. I mellem var vinderen Emsis super-seje kuldsøster Shetla's Ezinnia At Equinox, kaldet Zinnia, ført af Gitte Hoffmeister. Se Gittes og Zinnias løb her. Vi SMS'ede selvfølgelig straks vapsernes opdrætter, Nanna - hun har nok ikke fået armene ned endnu - Shetla-Power!
Photo: Henriette Kjær
Gitte Hoffmeiser m. Zinnia og Jesper Kjær m. Emsi

Emsi og Jesper, AGÅ om lørdagen.

Emsi og Jespers sejr i finaleløbet.11.03.2009 - Agilitysæsonen er startet!
Emsi leverede det første kuld sheltier til Kennel Sims Saints d. 13 oktober 2008. Kuldets "historie" kan læses under Emsis E-kuld. Vi er meget glade for at alle hvalpene har fundet gode hjem.

Efter jul var det nu tid at komme tilbage på agilitybanerne. Efter ikke at have løbet agility i 5 måneder gik det faktisk forbløffende godt med Emsis træning i januar. Stævne-"debuten" i Ribe var en lille smule vaklende, ekvipagen var ikke 100% på bølgelængde, men det blev da til ét enkelt fejlfrit løb, en førsteplads i spring kl. 3.

Lørdag d. 7. marts var holdt DcH Sydthy stævne i ridehal. Formen var blevet skærpet siden Ribe, men desværre startede dagen med en diskvalifikation i spring kl. 3 for Emsi. Det var sikkert som følge af at Jesper var lidt ukoncentreret, fordi Emsi havde revet en overligger, hvilket hun ellers meget sjældent gør.
Men vi tog "hævn" i spring åben og agility åben, som begge var fejlfrie og begge resulterede i førstepladser, dermed vandt vi også de to åbne sammenlagt, i en tid på 65,96 sek., næsten 11 sek. foran nr. 2.
Dagen blev for Emsis vedkommende afsluttet med endnu et fejlfrit løb i agility kl. 3, og også en førsteplads! Så alt i alt en god dag for Emsi, som forhåbentligt lover godt for resten af sæsonen.

GoGo havde også 2009-debut i Sydthy, også med Jesper som fører. GoGo har stadig en smule fartproblemer i slalom, og de var mangedoblet med Jesper som fører! Slalom gik MEGET langsomt, så et ellers fejlfrit løb i agilityåben blev desværre straffet med godt og vel 2 sekunders tidsfejl og resulterede i en 9.-plads (af 23 hunde).
Agility kl. 1 var et fejlfrit løb og gav en 2.-plads (af 13 hunde).04.03.2009 - Buggy er blevet skannet
Buggy blev i dag skannet på Hobro Dyrehospital. Spændingen var stor fordi Nicolai (3 år og 4 måneder gammel) for få dage siden sagde, at han kunne mærke at der var tre hvalpe inde i Buggys mave!
I eftermiddags var det så tid til den professionelle vurdering og dyrlægen mener at der er fire hvalpe.
Så nu bliver det jo spændende at se hvem af de to der får ret!
Buggys terminsdato er skærtorsdag (9. april), så det bliver til nogle rigtige små påske-hvalpe!06.02.2009 Buggys parring
Buggy besøger Ergo i dagene 31. januar til 8. februar, og det går rigtig godt. Buggy fører sig frem som om hun altid har boet hos Tina og Kim og hundene Ergo, Chester og Genie.
Buggy og Ergo har parret sig d. 5. og 6. februar. I første omgang forsøgte Tina at hjælpe ved at holde / styre Buggy ved at holde hende i halsbåndet, men der var ikke rigtig "gevinst". Til sidst lukkede hun dem ud i haven for sig selv og så klarede de det helt på egen hånd. Læs hele historien og se billederne på Tinas blog.

Herunder: Buggy til venstre, Ergo til højre.Planen er så at Buggy rejser med Tina til Ribe søndag d. 8. februar, hvor Ribehundevenner afholder agilitystævne i Ribehallen. Så sparer vi nogle kilometer på landevejen, da Jesper og Emsi skal have "debut" til agilitykonkurrencer ovenpå hendes barsel.03.02.2009 - DKK's Opdrætteruddannelse
Henriette har i weekenden d. 31. januar og 1. februar gennemgået DKK's opdrætteruddannelse. Nu venter vi så på at få kennelbesøg af en af DKK's kennelkontakter, så vores kennel kan blive endeligt godkendt og dermed må bruge DKK's logo "har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse" på vores hjemmeside.27.01.2009 - Agility og løbetid
Det nye agilityår er nu nogle uger gammelt og Emsi har trænet de første gange siden hendes E-kuld flyttede hjemmefra. Vi har holdt julepause og er startet op igen efter nytår. De første træninger med Emsi er gået over al forventning! Hun har arbejdet med fuld fokus, meget koncentreret og løbet med høj fart. Det er som om hun senest trænede for 14 dage siden og ikke for over 4 måneder siden!
Samtidigt er Buggy så kommet i løbetid et par måneder tidligere end forventet, så nu er der lagt planer for hendes parring, læs mere om det de nærmeste dage på vores hvalpe-side.Arkiverede nyheder:
2008