Menu
Forside Hvem er vi? Vores hunde Hvalpe Agility Fotogalleri Nyheder Links Kontakt


Nyheder - Kennel Sims Saints Nyheder 2010
Arkiverede nyheder: 2009 - 200828.11.2010 - Nordisk Mesterskab i agility 2010
Så blev det tid til Nordisk Mesterskab i agility!
Lille hold bestod af (i løberækkefølge på holdet):
Jesper med Emsi
Julie med Chilli
Lillian med Mille
Susanne med Unique
Reserve: Hanne med Soffy

I år blev NM afholdt i Danmark af Dansk Kennel Klub i Gladsaxe Sportshal, søndag d. 21 november. Fredag aften og lørdag var der "opvarmning" med internationalt agilitystævne.
Lørdag morgen tog vi turen til Sjælland med den første færge fra Århus til Odden, så vi lige kunne nå første banegennemgang lidt i 10.
Stævnet blev afviklet på DKK's gulvtæppe og i det første løb (AG3) skred Emsi ved indgangen til slalom og røg ind i port to i stedet. I spring 3 var det ca. den samme slalomindgang og jeg lagde ikke helt så meget pres på Emsi. Emsi løb fejlfrit og vandt spring 3, løbet kan ses her til højre.
Normalt presser jeg Emsi uanset hvilket underlag vi løber på, så må hun selv "føle" underlaget og kompensere hvis hun mener det er nødvendigt - jeg kan jo ikke mærke om hun kan stå fast .
Photo: Sissel Bagge Søndag startede vi med træning og jeg pressede Emsi maksimum også i slalom med det resultat at hun skred midt i slalom - det var muligvis tapen der var sat på for at holde slalom fast Emsi skred på, for hun skred ikke andre steder på tæppet.
NM afgøres for hold over to løb (spring + agility) og for individuelt løbes der yderligere et agilityløb, som lægges til de to hold løb, dvs. tre løb i alt.
Vores hold lagde godt ud med fire fejlfrie løb (kun de tre bedste resultater tæller) og efter spring førte vi 3 sekunder foran Finland.

Lille holds springløb kan ses her:
Jesper & Emsi
Julie & Chilli
Lillian & Mille
Susanne & Unique

Næste løb var agility, hvor Emsi, Chilli og Mille alle løb fejlfrit. Desværre var Susanne nødt til at trække Unique under løbet idet han var blevet skadet (sandsynligvis under lørdagens agilityløb, hvor han slog sig på opgangen på A-brættet). Desværre var vores samlede tid ikke god nok til at holde på førstepladsen, idet vi blevet slået med ca. 2/10 af et sekund af Finland . Noget ærgeligt, specielt taget i betragtning af den elektroniske tidstagning ikke fungerede hele tiden. Ikke at vores tid nødvendigvis havde været bedre, men manuel tidtagning tilføjer et lidt ærgerligt element af tilfældighed, selv om det er "ens for alle"...

Lille holds agilityløb kan ses her:
Jesper & Emsi
Julie & Chilli
Lillian & Mille

Photo: Sissel Bagge Photo: Henriette Kjær
Herover; lille hold bestående af (fra venstre) Hanne m. Soffy (reserve), Julie m. Chilli, Jesper m. Emsi, Lillian m. Mille og Susanne m. Unique. På billedet til højre er det Emsi med hendes medalje, roset og foderpræmie.

Det sidste og afgørende løb i den individuelle konkurrence var endnu et agility løb. Efter de to første løb lå Emsi på en samlet førsteplads med ca. 1 sekunds forspring til nr. 2 og 1,7 til nr. 3.
Det betød at Emsi skulle løbe sidst, da man løber i omvendt rækkefølge af den foreløbige placering. Desværre holdt det ikke i mål, faktisk holdt det kun til forhindring nr. 3, som var A-brættet med en tunnel lagt i "U" nedenunder, så der var indgange på begge sider af A'et. Jeg fik ikke "lukket" for tunnelindgangen nærmest mig selv, med det resultat at Emsi røg i den i stedet for over A'et, hvilket naturligvis resulterede i en diskvalifikation og dermed ingen placering i den samlede stilling.18.11.2010 U-kuldet er blevet navngivet
Hvalpene er nu 14 dage gamle og søger stadig nye hjem.
Det er nu blevet bestemt hvad Buggys U-kuld skal hedde, navnene kan ses herunder.
Ud over at de har fået navne, har de også fået nogle flere gram på sidebenene, de tager godt fra af mors mælk! Da det er Buggys U-kuld skal hvalpene naturligvis hedde noget med "U", så de er kommet til at hedde U-bii, U-hey og U-huu (alle udtales med engelsk "U", eller med "J" foran om man vil.)

Nr. 1
Sims Saints U-bii Unbeatable
498 g
2 uger gammel.
Nr. 2
Sims Saints U-hey Untouchable
446 g
2 uger gammel.

Temaet, ud over bogstavet "U", er glædesudbrud og mens "Juhey" måske ikke er så kendt (endnu), så er det til gengæld et udtryk vores søn Nicolai selv har opfundet .
Nr. 3
Sims saints U-huu Unstoppable
475 g
2 uger gammel.


Hele kuldet i mælkebaren.

Det er hårdt at vokse så meget, så der skal soves igennem!

U-bii synes det er søvndyssende at være fotomodel...
04.11.2010 - Buggys U-kuld
Så er Buggys U-kuld en realitet!
De seneste dage har vi taget Buggys temperatur morgen og aften for at se hvornår det var tid. I går aftes var hendes temperatur faldet knap én grad, ikke helt nok til at vi var sikre på at det var nu, men det var det.
De kom til verden omkring middag i dag, den første kom uden den store ståhej i hundekurven i soveværelset. De andre hunde havde ikke engang opdaget noget. Først da Buggy og hvalpen blev flyttet ind på det lille værelse, som er indrettet til hvalperum, opdagede de at der var familieforøgelse.
Den første hvalp kom til verden kl. 11.30, og den sidste kl. 12.07, så det gik forholdsvis hurtigt.
Buggy var rigtig dygtig, men hun er jo også ved at være en erfaren dame / mor.

Buggys U-kuld blev:

Nr. 1
Zobel han
Fødselsvægt: 150 gr

Nr. 2
Tricolour tæve (med "knækket" krave)
Fødselsvægt: 184 gr

Nr. 3
Tricolour han (bred hvid krave)
Fødselsvægt: 158 gr

Hvalpene kan følges på hvalpe-siden.


Den stolte mor med U-kuldet - og hele banden som perler på en snor , mens Buggy lige var ude at spise og en tur i haven...31.10.2010 - Klubmesterskab i DcH Støvring
Lørdag d. 30/10 blev der afholdt klubmesterskab i DcH Støvring. Hele klubben mødtes kl. 8 til rundstykker og morgenkaffe, og kl. 9 startede vi med konkurrencerne.
I agility havde vi i år valgt ikke at få en dommer udefra, så Jesper og Jesper (Carstensen og Kjær) skiftedes til at dømme.
Emsi og Jesper havde et par fine fejlfrie løb og vandt både agility- og springløbet og blev dermed klubmester på konkurrenceholdet for andet år i træk!
GoGo og Henriette blev desværre disket i agility, idet GoGo blev "back'et" (til nr. 16), men drejede kun lidt væk fra Henriette og søgte i en stor blød bue frem mod nr. 6 bagfra 4-5 meter væk, i stedet for at tage nr. 16, der var lige til højre for hende. I springløbet fik de desværre også en vægring på nr. 14.

Banerne kan hentes herunder:
AG øvet
AG konkurrence
Spring øvet
Spring konkurrence


Emsi med hendes klubmestertrofæ - bemærk at den nederste del er en parasolfod07.10.2010 - Buggy er blevet skannet
I dag kørte Henriette og Nicolai til Hobro Dyrehospital for at få Buggy skannet. Det er jo efterhånden en måned siden at Buggy var i Tyskland for at blive parret med Nox.
Samtidig fik Mille sit sundhedscheck og vaccinationer, nu var det også blevet tid for hende. De 3 andre havde været afsted inden vi skulle ned til Excellent Choice sommertræf.
Buggy blev skannet og med positivt resultat!
Dyrlægen var sikker på at han kunne se mindst tre hvalpe, så det er jo bare superskønt!
Buggy er nu ved at blive kørt over på hvalpefoder og hendes dagsration har de seneste par uger været fordoblet. Sidst hun havde hvalpe sugede de bogstaveligt taget livet ud af hende! Hun var meget mager til sidst, så denne gang forsøger vi at bygge endnu mere sul på kroppen af hende, så hun har noget at stå imod med. Men der er jo ikke noget at sige til at det sætter sine spor. Hvalpene har jo kun moderen at "tærre" af når de skal udvikle sig og når de begynder at die, så hvert gram de tager på kommer jo direkte fra / gennem moderen!03.10.2010 - Verdensmesterskaberne i agility
Tyskland var vært ved VM i agility i år, nærmere bestemt Kreuth, ca. 70 km øst for Nürnberg i Sydtyskland, Østbayern.
Konkurrencerne skulle afholdes på ridesportscenteret Ostbayernhalle. Det var noget vi alle havde været ret spændte på, idet underlaget var blevet beskrevet som en blanding af sand og ler, hårdt stampet.
Onsdag lagde vi ud med træning i en tilstødende hal med det samme underlag. Underlaget var for så vidt okay at løbe på. det var desværre ikke helt ensartet fast, nogle steder var det næsten hårdt som beton, andre steder relativt blødt. det samme viste sig at være tilfældet i den store hal. Ulempen var klart at man risikerede at sparke sand i hovedet og øjnene af sin hund. Der var flere hunde der "græd sand", inkl. Emsi, så vi var flere der investerede i saltvand på apoteket .
Men alt i alt havde vi en fin træning hvor vi fik prøvet forhindringerne og underlaget. Emsi sprang desværre gennem rammen af hjulet og blev ved med at gøre det. Vi fik det dog rettet til sidst og tilskrev det retningen vi løb i for solen stod lige ind i øjnene af hunden, når vi løb den ene vej.
Vippen var en smule ustabil / sløret, den kunne svinge lidt fra side til side, hvilket Emsi bemærkede i hendes første løb op over den. Heldigivs måtte vi træne med godbidder, så jeg fik sat låget på enden af vippen og fik hendes fokus flyttet over på det.
Posen var en smule længere end vi normalt kender den, hvilket Emsi også opdagede, da hun forsøgte at løfte hovedet ca. 40 cm fra udgangen. Så den trænede vi kun den ene gang og så ville jeg løse "problemet" med nogle ekstra begejstrede fremadkommandoer.
Under træningen fik vi desuden set Buggys afkom, Nick, løbe live for første gang - og jeg skal love for at den er knald på den sheltie-dreng! Det bliver sjovt at se i næste uge om der er gevinst når Buggy skal skannes, så Nick kan få en flok helsøskende!
Torsdag var der træning i konkurrencehallen. Med kun 18 minutter fordelt på tre moduler gav det kun 3-4 minutters træning i alt per hund!
En forholdsvis stressende seance, hvor jeg passede på ikke at træne noget som havde for stor risiko for at gå galt. F.eks. trænede jeg kun hjulet én gang, som den første forhindring, hvor jeg kunne gå ud og være foran Emsi og nærmest "trække" hende igennem.
I den store hal måtte vi desuden bruge godbidder i det første modul, hvor balancen var placeret. Det var meget fint, da Emsi og jeg normalt træner balance med et låg og godbidder.
Lørdag skulle vi løbe springløbet fra morgenstunden - hvor morgenstunden altså var banegennemgang kl. 07:15!
Så det var tidligt op og afsted til hallen og da vi kom derud fik vi udleveret baneskitsen og gik op og kiggede på at banen blev bygget. Det var Nalle der var dommer og det var en udemærket bane med et godt flow og med nogle skift som passede Emsi og mig rigtig godt.
Emsi havde et meget tæt på optimalt løb, hun skred en lille smule på underlaget da hun skulle vende efter springet lige inden slalom. Det betød at hende fremløb mod slalom ikke blev helt så hurtigt som det måske kunne have været, men alt i alt en meget lille fejl.
Emsi kom i mål tiden 29.90, hvor banetiden var 30 sekunder! En NOGET stram tid, for Emsis tid var ikke dårlig, Susanne & Unique løb ca. 1 sekund hurtigere og Lillian & Mille fik næsten 2 sekunder i tidsfejl i et ellers flot løb. Mille hang dog lidt fast i posen, mens Emsi strøg lige igennem i modsætning til under træningen.
Emsi endte på en 16.-plads i springløbet, hvilket må siges at være godkendt, når der kun var ca. ét sekund op til nr. 4, som var Susanne og Unique.
Banetiden betød jo desuden, at de hunde der var bare 11/100 langsommere end Emsi ville komme til agilityløbet med tidsfejl!
Det skal desuden lige nævnes at Daniel og Nick havde et rigtig pænt springløb, Daniel kom bare lige til at trække sig lidt for tidligt ved et spring, så de fik en vægring - ærgeligt for dem, men ellers en pæn VM-debut! Deres løb kan ses herunder...Søndag var det igen tidligt op, idet der nu var banegennemgang for de små hunde til individuel agility kl. 07:00!!! De var dog lidt forsinket med at bygge banen, så den blev 07:15 igen før første hold fik lov at gå bane.
Dommer var Sabine Mc Nelly og banen var udemærket, tilpas svær, så der kunne blive sorteret lidt fra i de fejlfri fra springløbet , men bestemt ikke urimelig.
Det var ikke en bane med de største løbestykker, men der var dog lidt på et "stakit" bag balance, ned over flyv og dobbeltspring.
Desværre gik jeg helt i sort efter balancen, idet Emsi næsten gik helt i stå på nedgangen og jeg var så fokuseret på at få hende ned i en fart, så efter springet efter balance var jeg totalt blank...
Vippen stod på tværs, så den var det ikke, springet var vi lige kommet fra, så måtte det jo være bag mig, der var næste forhindring! Og ganske rigtigt da jeg fik snurret rundt lå der en hob af tunnelindgange, og så gik handlingen heldigvis på autopilot igen! Jeg fik puttet Emsi i den rigtige indgang og kørte videre med et noget højt press og stressniveau, da jeg nu vidste vi havde tabt tid!
Hvad jeg så ikke vidste var at dommeren også havde givet os en vægring , men hvad - alt i alt havde jeg misset chancen...
Uden de 5 fejl havde tiden rakt til en 7.-plads, men alt i alt blev det til en 25.-plads af i alt 73 ekvipager.
Ud over mit eget black out og Emsis langsomme bom var jeg meget tilfreds med vores løb, men som alle ved, så behøver kun én ting gå galt i agility - så er alt tabt...

Bedste lille ekvipage blev Mille & Lillian, idet de løb et pænt fejlfrit løb (dog med tidsfejl fra springløbet). Unique & Susanne endte desværre med 5 fejl (Unique rev en pind i agilityløbet), men med den samlede næstbedste tid - øv for dem .22.09.2010 - Årets hund finale i Albertslund
I weekenden den 18. og 19. september blev det sidste internationale DKK-stævne afviklet. De hunde der i årets løb har scoret 10 eller flere point til årets hund kvalificerede sig desuden til det "ekstra" finaleløb hvor der var mulighed for at score flere point til "årets hund".
Lørdag lagde Emsi ud med en 2-plads i AG-åben og en 4.-plads i spring-åben, hvilket så også gav hende nogle flere point til årets all-round hund, hvor der bliver scoret point efter "bedst i to åbne".
Vores hold "Dem fra Vejle a'" lavede et udemærket springresultat, som lagde os på andenpladsen, efter holdet "Fast and furious". Søndag gik det meste så galt; fejl i AG-åben, disket i spring 3, disket i Hold-agility, hvilket Elsebeth og Zoe desværre også blev, så ingen point til os der. Det resulterede totalt i en andenplads i "årets hold"-konkurrecen.
Det sidste løb var så finalen, hvor Emsi var sikret en 2.-plads i den samlede stilling til titlen som årets hund. Førstepladsen var sikkert besat af Susanne med Unique.
Finaleløbet, som er en agilitybane, var en udemærket bane og Emsi havde et ret godt løb, bortset fra at hun sprang feltet på A-brættet! Det har hun ellers kun gjort en eller to gange nogensinde! Men set i slow på video bag efter kunne man se at hun simpelthen har for meget fart på over toppen, "falder" lodret ned og mister derfor det skridt der normalt gør at hun får feltet.
Totalt betød det at Emsi både blev nr. 2 i "årets hund" og "årets all-round hund".11.09.2010 - Afslutning på kredsmesterskab i DcH Dronninglund
DcH dronninglund stod for årets sidste kredsstævne, hvor pokalerne skulle deles ud.
Inden dagens løb var DcH Støvring sikre på at vinde klubkredsmesterskabet for lille klasse og mellem klassen. Emsi vandt AG-åben og kom dermed med i "det gode selskab", da hun jo så også havde scoret point til det samlede resultat. De store hunde skulle lave nogle gode resultater, så kunne de også overtage førstepladsen!
Støvrings store hunde lavede nogle rigtigt gode løb og gjorde de to andre størrelser kunsten efter - fuldt hus!
Individuelt vandt DcH Støvring for både de små hunde, Catrine & Jerry, samt for mellemhundene, Jesper & Indi!05.09.2010 - Fælles DM 2010
Fælles DM 2010 blev i år afholdt i Albertslund. Emsi var jo forsvarende mester, så der var jo noget at kæmpe for!

Lørdag var der AG-hold og spring individuel.
Henriette og GoGo var på holdet "Jerry og de andre mus", som bestod af;
Catrine m. Jerry
Charlotte m. Alanna
Christine m. Berta
Henriette m. GoGo
De kom desværre ikke så godt fra land idet både GoGo og Jerry blev disket, men Alanna og Berta begge løb fejlfrit.

I år var Emsi kommet på holdet "Dem fra Vejle a' - med forstærkning", som bestod af:
Anne-Mette Hemdrup m. Tyson
Anne Kew m. Hector
Lillian Rose m. Mille
Jesper Kjær m. Emsi

Hector, Mille og Emsi løb alle fejlfrit, mens Tyson desværre rev en pind. Det var dog ikke så afgørende, da det kun er de tre bedste resultater der tæller.
Holdet var det eneste der havde tre fejlfrie resultater, så det var jo et godt udgangspunkt for søndagens løb!

I det individuelle løb var der spænding på, Lillian m. Mille havde lagt sig i spidsen m. en tid på 29,80, men hun blev slået af Julie Holten-Møller m. Chilli med en tid på 29,68. Da Susanne Prier m. Unique havde gennemført banen fejlfrit var det på en tid på 28,01!
Emsi havde et optimalt fejlfrit løb og løb i mål i en tid på 27,92, som var dagens bedste tid for alle tre størrelser!Søndag startede med springløbet for hold og de små hunde lagde ud.
"Jerry og de andre mus" havde ikke så meget mere held i dagens springløb, idet både GoGo, Jerry og Berta blev disket, mens Alanna som den eneste løb fejlfrit.
Emsis hold skulle løbe sidst, da vi jo var bedst placeret fra om lørdagen. Holdet Olivers Venner var nr. 2 og havde 5 fejl med fra lørdagen og var omkring 20 sekunder langsommere, så der var lidt at give af. De fik 3 fejlfrie tællende resultater, så der var et vist pres på os, da vi kun kunne tåle at få 5 tællende fejl.
Anne m. Hector lagde ud og desværre rev Hector en pind, men var ellers fejlfri.
Næste på banen var Anne-Mette m. Tyson, de løb et fint fejlfrit løb.
Derefter var det Jesper m. Emsi, der blev løbet sikkert, men til slut endte det i noget handling der ikke var planlagt og Emsi var ved at gå på den forkerte side af andensidste spring og fik dermed en vægring og 5 fejl!
Dvs. holdet nu havde ét/to tællende løb med 5 fejl, så kravet til Lillian og Mille var et fejlfrit løb!
Lillian og Mille gjorde det lidt spændende, da Mille trak helt over mod slalom og var ret tæt på at blive diskvalificeret! Men de klarede det heldigvis fejlfrit, så dermed blev danmarksmestrene for hold, lille "Dem fra Vejle a', med forstærkning".


Danmarksmestrene for hold, lille, 2010, fra venstre;
Anne / Hector, Jesper / Emsi, Anne-Mette / Tyson, Lillian / Mille.

Den individuelle konkurrence blev også afgjort om søndagen. de små hunde lagde ud og Emsi skulle starte sidst, da startrækkefølge er resultatlisten fra lørdagens springløb bagfra.
Emsis nærmeste konkurrenter løb alle agilitybanen fejlfrit, så der skulle løbes fejlfrit og hurtigt!
Starten gik rigtig godt, men knap halvvejs gik det galt. Emsi skulle trækkes ind efter en tunnel til den rigtige side af det næste spring, men hun blev trukket for langt og fik en vægring...

Danmarksmestrene 2010, lille klasse, photo: Henriette Kjær
Danmarksmestre 2010, lille klasse; Susanne Prier m. Unique.
Nr. 2; Lillan Rose m. Mille.
Nr. 3; Julie Holten-Møller m. Chilli.23.08.2010 - Frijsenborg Explorer
I år valgte vi igen at tage til Frijsenborg Explorer, et DcH-stævne afviklet ved Frijsenborg slot, samtidigt med rigtig mange andre friluftsaktiviteter, jagt, hundesport, hestesport, fiskeri mv.
Vi valgte i år kun at deltage om lørdagen d. 21/8 og holde søndagen "fri", da der er en del at gøre derhjemme også.
Lørdag kunne man kvalificere sig til en springfinale og blive "Frijsenborg Springmester". Emsi var forsvarende mester, så det var vi jo næsten nødt til at deltage i!
Emsi gjorde det rigtig godt, kvalificerede sig til finalen og endte med at genvinde titlen! Hendes løb kan ses herunder.Buggy havde stævnedebut og løb et par pæne agilityløb. Hendes springløb var desværre ikke helt så gode, dels var springbanen meget våd, blød og decideret mudret flere steder og dels fik Buggy øje på en sort hund udenfor banen, som hun blev lidt usikker på. Men alt i alt var det en god debut, som hun godt kunne være bekendt og det var bestemt en god oplevelse og erfaring for hende.
Herunder er hendes AG-åben løb. Bemærk hvordan hun efter et par vægringer på det første spring vælger at hoppe IGENNEM springvingen!GoGo var rimeligt blæst oveni, i det ene løb lod hun sig diske ved at løbe lige væk fra Henriette (som kaldte på hende) for at tage en spring på vejen hen til dommeren, som hun liiige synes hun skulle hilse på! Grunden var givetvis at hun var i løbetid.16.08.2010 - DKK International i Vejen
DKK afviklede årets næstsidste internationale agility konkurrence i Vejen. Emsi havde en rigtig god weekend og løb 7 ud af 8 løb fejlfrit.
Emsi og Jesper er jo blevet en del af holdet "Dem fra Vejle af" og der fik vi en samlet førsteplads for holdet og dermed holder vi os inde i kampen om at blive årets hold inden den sidste konkurrence i Albertslund.
I AG-åben fik hun en indgangsfejl i slalom og ellers blev det til førstepladser i AG-åben om søndagen, begge SP-åben, AG3 samt en andenplads i Spring 3.
Herunder er Emsis AG-åben løb.

08.08.2010 - EC-Shelties Træf
I weekenden den 7. og 8. august havde Excellent Choice inviteret til 15 års jubilæumsfest som opdrættere.
Et større arrangement hvor der i alt var tilmeldt over 100 firbenede, 131 tobenede fra 5 forskellige lande!


Og så meget fyldte dem der var mødt op om lørdagen når de blev sat op på række!


Kristin og Thomas havde lejet en træningsplads / hundeklub, med klubhus og alle dertil hørende faciliteter. Hele området var hegnet ind, så alle hundene løb løse rundt. Desuden var der to indhegnede baner, hvor der bl.a. var agility, samt en mindre indhegning hvor der blev afholdt "skønhedskonkurrencer". Blandt andet blev der kåret "smukkeste stritører" og "pige i pæneste sommerkjole", dvs. tæver der var i fæld.
Vi mødtes til middag hvor der blev tændt op i grillen. Alle havde deres eget kød med og desuden en skål salat og en kage til en fælles buffet.


En af de lidt mere actionfyldte aktiviteter var indkalds-konkurrencerne. Om lørdagen var det den "officielle" version hvor der blev taget tid på hundene, som løb hver for sig.
Om søndagen var det lavet som en knock out-konkurrence hvor tæverne og hannerne i første omgang løb hver for sig, to mod to, hundene blev hver især holdt af starterne, så førerne kunne få et forspring.
Bedste tæve og bedste han mødte hinanden i den afsluttende finale, som kan ses i videoen herover.


I disiplinen "outrun" brillierede Henriette og GoGo med en førsteplads for tæverne. Outrun var en agilitybane bestående udelukkende af spring (springhøjde 25-30 cm for alle hundene) og lige tunneller, som var sat i en cirkel.

Det var virkelig en bane der lagde op til fart og en bane som selvfølgelig kræver at hunden er fremadrettet og binder på næste forhindring!

Henriette prøvede også lykken med buggy et par gange, men Buggys manglende rutine gjorde desværre at hun ikke løb helt fejlfrit, men til gengæld havde hun fart på - ærgeligt at det ikke blev til et perfekt løb med hende også!

Til højre ses de glade vindere Henriette og GoGo med trofæet - et plysfår på plade, rigtig fint, selv om GoGo nu ser en lille smule skeptisk ud


Nicolai og Emsi prøvede også outrun udenfor konkurrencen, dels var Emsi jo ikke en EC-hund og dels måtte Jesper støtte lidt rundt på banen.

Lørdag blev der også afviklet "officielle" agilitykonkurrencer. Dvs. hundene blev delt op i AG0 (dem som kun trænede agility for hyggens skyld / begyndere) og så i AG1-2-3 (én samlet klasse for konkurrencehunde).
Idet Jesper jo ingen EC-hund havde at løbe med var han dommer.
Der blev konkurreret på en agilitybane med balance og A-bræt, først for AG1-2-3-hundene og bagefter blev banen modificeret lidt til AG0-hundene, idet de ikke skulle løbe slalom.


Buggys hvalpe Jamie og Sidney træner agility.


Lørdag aften blev der tændt op i grillen igen for dem som ikke tog hjem. Efter grillmaden blev der tændt et bålsted og der blev slæbt halmballer og bænke til, så alle kunne sidde i en cirkel omkring bålet. En fandt guitaren frem og så blev der sunget, snakket og hygget til langt ud på aftenen!
Som det kan ses på billedet herover til venstre var der især udsolgt blandt de firbenede .Blandt nye venner vi mødte i Tyskland var Susanne og hendes søn Tim, som har en af Buggys hvalpe fra hendes kuld hos Kristin og Thomas.
Herover til venstre træner Tim "sit" sammen med Buggy og GoGo.

I det hele taget havde børn med godbidder stor tiltrækningskraft på hundene . Herover forsøger Nicolai sig med den krævende disciplin "fælles-sit for én fører", det er muligvis Buggy bagerst til venstre. Faktisk havde vores hunde ikke været fri ret mange minutter på pladsen, før Nicolai konstaterede at "man kan slet ikke se Buggy!" Og det var faktisk rigtigt, når man kiggede ud over pladsen var der nærmest et hav af zoble sheltier i den samme nuance og størrelse!

Øverst til højre er Nicolai og Emsi i en hyggestund.

På billedet til højre har Buggy indyndet sig hos Susanne, noget hun i det hele taget gjorde med jævne mellemrum, især hos Susanne og Annette (som har en anden af Buggy hvalpe, nemlig Sidney).
Og det var tydeligt at de var begejstrede for Buggy og hendes "kæle-gen" .

Herunder er et par billeder af Buggys sønner; Sidney, som ejes af Annette og Jamie, som ejes af Susanne og Tim. Begge er et par rigtige dejlige drenge med stor arbejdsiver! Både Susanne og Annette træner agility og vi havde lejlighed til at se dem i aktion under træffet - og der er godt nok fremdrift i de Buggy-sønner! Det vidste vi selvfølgelig allerede fra Daniel Schröders Nick, men vi fik da bekræftet at Nick ikke er en "enlig svale".

Herunder Sidney til venstre og Jamie til højre.Blandt konkurrencerne om lørdagen var der også en rallybane for barn og hund, hvor der skulle forceres forskellige forhindringer og opgaver. Men en del af bedømmelsen var også samarbejdet mellem barn og hund.

Nicolai og Emsi prøvede lykken og selv om de ikke blev placeret fik de alligevel en pokal med hjem, som det kan ses på billedet herunder.
På videoen til højre træner Nicolai og Emsi på banen om søndagen.Om søndagen blev der afviklet lidt færre konkurrencer, så der var mere tid til hygge og samvær. Men der var alligevel plads til et par konkurrencer, som om søndagen var lidt mere "uofficielle", så alle hunde kunne deltage, så her fik Emsi også chancen for at deltage.

Der var blandt andet indkalds-knock out, hvor Emsi vandt første runde, men blev slået ud af den tæve som endte med at vinde tævernes finale. Buggy havde en rigtig god start, men Henriettes forspring var ikke stort nok og da Buggy indhentede hende var Buggy ikke fremdreven nok og blev overhalet på de sidste meter.

En anden knock out-konkurrence var "Tunnelløb" - en agilitybane; startspring, lige tunnel, for enden af tunnellen to spring ved siden af hinanden (hvor man selv må vælge om man gik højre eller venstre om), tilbage igennem tunnellen og slut over det første spring.
Emsi brillierede og snuppede sejren, selv om det holdt hårdt, da alle sprang på samme højde. Men Emsi kompenserede for hendes lidt kortere ben i forhold til nogle af de andre med rutine og en hurtigere vending over to spring efter tunnellen .
Til højre er Emsi med hendes trofæ og herunder Henriette og Nicolai med alle hunde og alle vores præmier.

Det var en fantastisk hyggelig weekend sammen med en masse hunde og søde mennesker - tak til Kristin og Thomas for et fantastisk arrangement!
02.08.2010 - Emsi på landshold
I den forløbne weekend blev det danske landshold i agility udtaget.
Om lørdagen skulle der løbes et agilityløb og et springløb, som begge talte dobbelt i point.
Emsi lå forholdsvis lunt i agility, mens der var tættere løb i pointene i spring. Inden dagens løb lå Emsi på en andenplads i begge dele og dermed på en samlet andenplads, efter Susanne med Unique, som sad på begge førstepladserne.
Desværre lavede Emsi og jeg en amatørfejl, da starten var to spring lige frem mod en balance med en tunnel under (med god afstand i mellem). Jeg havde slet ikke overvejet at Emsi ikke ville gå i tunnelen, som det var meningen. Men Emsi trak med mig og løb forbi tunnellen og under balancen - jeg fik rettet vægringen, men blev så efterfølgende disket, da jeg så var bagud. det betød at Lillian og Mille pressede os ned på 3.-pladsen i agility.
Noget bedre gik det i springklassen, hvor Emsi løb perfekt og fejlfrit. Da Susanne og Unique blev disket betød det at vi overtog førsteplasdsen i spring. Og samlet bibeholdt vi vores andenplads efter Susanne og Unique.

Landsholdet blev udtaget samme aften og er som følger:

Lille hold:
Individuelt:
Susanne Prier / Unique
Lillian Rose / Mille
Jesper Kjær / Emsi

Hold:
Susanne Prier / Unique
Lillian Rose / Mille
Hanne Svejstrup / Soffy

Reserve:
Julie Holten Møller / Chilli

Så det betyder at Emsi og jeg skal ned og forbedre vores 6.-plads fra sidste år - det bliver stort!

For de andre størrelser er de udtagne;

Agility - Denmark 2010 Mellemholdet:
Individuelt:
Gitte Hoffmeister / Zinnia (tillykke til søster godt gået!)
Jesper Carstensen / Indi
Ann-Britt Gravlund-Krat / Diesel

Hold:
Gitte Hoffmeister / Zinnia
Jesper Carstensen / Indi
Marianne Blom Larsen / Zippo

Reserve:
Jannie Nielsen / Cody

Stort hold:
Individuelt:
Peter Crone / Tempo
Sarah Lorentzen / Simic
Lis Møller / Frøken

Hold:
Peter Crone / Tempo
Sarah Lorentzen / Simic
Lone Sommer / Panik

Reserve:
Regin Reinhard / Nike15.07.2010 - Buggys hvalp på landsholdet
Til en af de lidt ældre nyhed hører at én af Buggys hvalpe kom på det tyske landshold i maj måned, da de blev udtaget.

Det er Excellent Choice Little Hero (kaldet Nick, som er en mellemhund) med Daniel Schröder som fører. Daniel har været på det tyske landshold tidligere med hans anden hund Chip.

Det glæder vi os meget til at se hvad de kan drive det til. Daniel har sagt at Nick løber hurtigere end Chip, og med den har han haft nogle meget fine resultater, så det bliver spændende at se dem til VM i Tyskland i år!28.06.2010 - DKK international World Dog Show i Herning
I dagene torsdag d. 24. til den 27. juni afholdt Dansk Kennel Klub World Dog Show 2010 i Herning. Et arrangement med bl.a.:
- over 19.000 hunde til udstilling
- verdensmesterskaber i lydighed
- verdensmesterskaber i dog dancing og heel work to music
- agility med finaleløb om søndagen
men vigtigst af alt, var der "dobbelt-op" på klasseløb, både torsdag, fredag og lørdag. Dvs. der 2 gange AG3 og 2 gange SP3 hver dag hvor der kunne tjenes point til kvalifikation til agilitylandsholdet

Det skal lige nævnes at vores klubkammerat Helena med Jubii blev verdensmester for hold i lydighed! Stort tillykke til de to og til resten af det danske hold!

Desværre havde DKK ikke gjort det store ud af at reklamere for agilitykonkurrencerne og det blev annonceret ret sent. Det betød at der var begrænset med tilmeldinger, især var der ikke ret mange udlændinge.

Torsdag lagde Emsi ud med at vinde begge SP3 og det indenfor landsholdsbanetiden, så der var de to sidste maximum point i hus, så hun nu har 5 x 15 point i spring. Næste mål var så at forbedre de to andenpladser i agility (2 x 12 point).
GoGo løb et rigtigt fint spring 2 løb, fejlfrit og fik dermed sit første resultat i SP2 i DKK.


GoGo løber et fejlfrit løb i spring klasse 2.

I agilityklasserne gik det ikke helt så godt som i spring i første omgang. Men ud af de 7 løb blev det dog "kun" til 3 løb med fejl, samt to 1.-pladser, en 2.-plads og en 3.-plads. desværre var den ene førsteplads ikke under landsholdsbanetiden, så det kunne kun give 10 og ikke 15 point. Men det betød da at Emsis agility resultater til landsholdet endte med 4 x 15 + 1 x 12 point som de tællende resultater. Og blandt andet måtte vi smide 1 x 12 + 4 x 10 point væk!

Idet der ikke var så mange hunde tilmeldt i lille klasse betød det, at man stort set var kvalificeret til finalen om søndagen blot man havde gennemført en åben klasse.
Emsi var kvalificeret og også GoGo, som faktisk havde løbet meget stabilt torsdag / fredag (lørdag og søndag var hun ikke tilmeldt). Så da startlisten blev læst op fik Henriette travlt med at finde fodboldstøvlerne, for hun havde ikke lige tænkt på at hun og GoGo var kvalificeret også.
GoGo løb et rimeligt pænt løb, godt nok sprang hun feltet på balancen og lavede en flyver på vippen, men hun kom faktisk i mål i en hæderlig tid kun godt 5 sekunder efter Emsi, som blev presset MAX hele vejen.
Som allerede afsløret blev der lagt pres på Emsi. Startrækkefølgen var vilkårlig og Emsi og Jesper skulle starte. Normalt får Emsi besked på at blive stående, men denne bane startede med to spring på en lige linje lige op i slalom. Så inden start blev Emsi "hidset op" med "frem, frem, 1-2 - frem, frem, 1-2" og så fik hun bare lov til at løbe.
Bagefter fik jeg at vide, at der var en der havde kommenteret fra sidelinjen at "der tyvstartede hun da vist", men det var skam helt bevidst .
Emsi havde et rimeligt perfekt og optimalt løb, der var lige lidt med at få hende presset ud over det sidste spring, både det og hende "tyvstart" kan ses på videoen herunder.
Emsi kom i mål i en tid der rakte til førstepladsen, 7/10 foran Hanne med Soffy og ca. 1 sek. foran Lillian med Mille, på henh. 2. og 3. pladserne.


Emsi vinder af World Dog Show 2010 agilityfinalen.
16.05.2010 - DKK Viby - Maxi Zoo Cup 2010
DKK Viby inviterede for tredje år til Maxi Zoo Cup, hvor vores hold, Trip Trap Støvring jo var forsvarende mestre fra de to foregående år.
Stævnet løb over 3 dage, kristihimmelfartsdag, fredag og lørdag. Cup'en bestod i år af to dele, som begge blev afviklet til det samme stævne, nemlig første del torsdag og anden del om fredagen. Cup'en er en holdstafet, hvor hvert hold består af 3 hunde (også blandede størrelser, da banerne kun har få spring og alle spring er sat i 30 cm!)
Hund nr. 1 og nr. 2 slutter banen på det elektroniske bord og når de 5 sekunder er gået må næste hund hoppe over startspringet.
Der bliver desuden ikke dømt væringer, slalomfejl eller fejl bane (de tager bare tid), andre fejl (feltfejl, flyver på vippen og nedrivninger) blev straffet med en ekstra omgang i den afsluttende U-tunnel. Og dermed blev fejl også "konverteret" til at tage tid, dvs. tiden er det eneste der måler holdene i forhold til hinanden.
Efter første gennemløb havde vores hold en kneben førsteplads, der var ca. 1 sekund til nr. 2 og ca. 14 sekunder til nr. 3.
Desværre var det ikke nok til at holde fast på førstepladsen efter andet gennemløb, Trip Trap Støvring blev slået med knap 4 sekunder af holdet "Hvor fa'en ligger Sjælland!" - stort tillykke til dem!


"Trip Trap Støvring's" første og andet løb i Maxi Zoo Cup 2010.02.05.2010 - DKK international i Hillerød
I weekenden d. 1. og 2. maj var hele familien taget til Hillerød til det første internationale agilitystævne.
Vi havde fået en hytte på Hillerød Camping, som ligger i gåafstand fra stævnepladsen, så det var dejligt - også at hele familien ikke skulle sove i telt...

Lørdag blev "Årets Agilitysheltie 2009" præmieret af Sheltieklubben, i henh. lille og mellem klassen. I lille klasse var det Jesper med Emsi der vandt og i mellemklassen var det Jesper Carstensen med Indi.
Årets Agility-Sheltie kåres på baggrund af resultater opnået i de åbne agility klasser ved DKK-stævner, samt kvalifikation til Årets Hund-finalen og DM, samt placering til DM. Og godt hjulpet af at Emsi vandt DM var hun også i stand til at rende med titlen som Årets Agilitysheltie.

Mht. resultaterne i Hillerød så vandt Emsi AGÅ og blev nr. 6 i spring åben og blev samlet nr. 1 i de to åbne.
Emsi løb desuden AG3 fejlfrit og vandt klassen og vandt dermed også CACIAG (det internationale agility certifikat) - så skal vi så "bare" vinde to mere i udlandet, for at blive international champion . Det kræver vist noget mere udenlandsaktivitet end vi lægger for dagen!
GoGo løb desværre noget ustabilt, da hun blev lidt påvirket af at slalom er bygget op på nogle bredere skinner end hun er vant til (Emsi reagerede faktisk på det samme i sidste weekend i Albertslund). Hun hoppede også af vippen en gang, men tog den heldigvis fint i anden omgang.
Dagen blev lidt præget af at det regnede rimeligt meget, men der var da heldigvis opholdsvejr ind i mellem.
Om aftenen var vi blevet inviteret ud til Jane og Hans-Ole, som ejer Emsis hvalp Exit og Emsis kuldbror Elliot. Det var rigtig hyggeligt med god mad, masser af snak og hundesnak. Hundene hyggede sig også og gik fint sammen, Emsi kunne godt nok ikke helt finde ud af om hun ville lege med Exit eller slå ham ihjel!

Søndag var der heldigvis fint vejr, solen skinnede dagen lang og vi kunne få et tørt telt med hjem.
Resultatmæssigt blev det til en 3.-plads til Emsi i AG-åben, som det eneste fejlfrie løb. I SP3 fik hun fejl på udgangen af slalom, ved anden sidste port var det som om der var noget som fangede hendes opmærkspomhed og hun kiggede væk fra slalom. Desværre nok til at hun gik forbi de to sidste porte. Fejlen blev rettet og resten af banen gik perfekt, en rigtig ærgelig fejl .
GoGo fik desværre en vægring i spring åben, i et ellers meget fint løb. Da hun kom ud mod flyve-springet, som stod og pegede ud mod kanten af banen, vægrede hun. Bagefter sagde flere at der stod en stor border collie hvalp og hoppede ude på sidelinjen, men om det var den hun blev påvirket af er ikke til at sige.
Photo: Jesper Kjær - Shetla's Emsi At Equinox - Årets Agilitysheltie
Emsi (Shetla's Emsi At Equinox) - Årets Agilitysheltie 2009 .


Emsi i agility klasse 3, 1. plads, CACIAG.
Bemærk hvordan Emsi kigger (og står næsten helt stille) foran springet ved siden af balancen (som ikke skulle tages). Emsi tøvede og så næsten ud som om hun tænkte "det der spring er da ikke balancen", hvorefter hun så rettede op og gik på balancen i stedet.28.04.2010 - Agility i Albertslund
Vestegnens Hundeskole holdt DKK agility stævne i weekenden d. 24. og 25 april.
Emsi og Jesper tog turen alene og overnattede i telt - en lidt kold fornøjelse når der er nattefrost . Men med Emsi krøllet sammen nede i soveposen og et tæppe over gik det fint med at holde varmen - godt man ikke har en border collie .
Det var det første stævne som talte til landsholdsiagttagelse og der var oven i købet to klasseløb om lørdagen, dvs. der var 2 stk. AG3 og 2 stk. SP3, som talte til landshold, plus ét af hver om søndagen. Til landsholdsiagttagelse tæller alle klasse-3 løb i DKK (frem til udgangen af juli), og det er de 5 bedste resultater i henh. spring og agility tælles sammen.
Søndag talte de åbne desuden til kvalifikation til det Fælles DM (som jo også er et krav for at blive udtaget til landsholdet).

Lørdag "brillierede" Emsi ved ikke at løbe et eneste springløb fejlfrit, til gengæld vandt hun AG-åben, den ene AG3 samt fik en andenplads i den anden AG3.
Det første løb var desuden over "landsholdshastigheden" på 4,3 m/s, så det gav maximum (15) point, andenpladsen var under hastigheden så det gav 8 point.
Princippet for point er; 15, 12, 10, 8, 6, 4 og 2 point for de 7 første pladser (uanset om det er hunde der er til iagttagelse til landsholdet eller ej). 15 og 12 tildeles kun et fejlfrit løb og det skal være ud fra en fiktiv banetid sat efter 4,3 m/s i agility og 4,6 m/s i spring.

Søndag var der mere succes også med springløbene. Emsi vandt spring-åben og AG-åben og har dermed kvalificeret sig til fælles DM (i henhold til landsholdsiagttagelse, for hun er jo forhåndsudtaget til selve DM i kraft af at hun er regerende Danmarksmester). Desuden sluttede hun af med at vinde SP3, lige præcis under "landsholdsbanetiden" - helt præcist med 2/100 af et sekund! Så der var endnu 15 point i hus .06.04.2010 - Årets Idrætspræstation 2009 i Rebild kommune
Helena, Jesper C. og Jesper K. blev hædret af Rebild kommune for deres resultater i 2009.

Hvert forår hædrer af Rebild kommune sportsfolk for de resultater de har opnået det foregående år. De opnåede resultater skal f.eks. være Jysk mester, 1. til 3.-placering ved NM eller DM, deltagelse ved EM, VM eller OL. DcH Støvring var i år repræsenteret med 3 hundeførerer.

Helena Lund Thomsen med Jubii for en 1.-plads til DM 2009 i lydighed i DKK kl. 3.
Jesper Carstensen (til venstre) for 2 x Jysk mester i DcH 2009 i agility lille klasse med Louie og mellem klassen med Indi, samt Danmarksmester 2009 i agility for hold (lille klasse) med Louie.
Jesper Kjær (til højre) med Emsi for en 1.-plads til Fælles DM 2009 i agility lille klasse og deltagelse ved VM 2009 i Østrig i agility (6.-plads individuelt).

I alt blev 61 idrætsfolk fra rebild kommune hædret og alle fik et fint personligt glasfad dekoreret med bl.a. udøverens navn og sportsgren.15.03.2010 - DcH-stævne i Vilhelmsborg
DcH Risskov afholdt i weekenden d. 13-14. marts deres traditionelle stævne i den store ridehal i Vilhelmsborg - Danmarks største indendørs stævne.
Lørdag var med udtagelse til det fælles DM, som jo er i de åbne klasser.
I de 4 åbne klasser får man desuden point til kvalifikation til et finaleløb, som er det sidste løb om søndagen.
Emsi startede godt ved at vinde begge de åbne klasser, hvilket jo så var én af hver af de to krævede fejlfrie løb for at kvalificere sig til DM. GoGo løb også AG-åben fejlfrit, desværre med noget tidsfejl og fik en 7. plads. I spring åben blev det til en disk på 3.-sidste forhindring pga. handlings-sjusk.
Emsi fortsatte så med at løbe spring 3 fejlfrit, hvor det desværre også blev til en disk for GoGo. I AG2 gik GoGo på A-brættet, i stedet for at løbe i tunnellen, som lå ind under A'et.
I AG3 blev det til endnu et fejlfrit løb og en førsteplads til Emsi - det var lige 4 i rap!

Søndag var med samme program som om lørdagen, afsluttet med finaleløbet på en springbane.
I spring åben blev det til en 7.-plads til Emsi, hun stod helt stille i port to i slalom, så jeg glemte banen efter slalom - det kostede tid... I agility åben blev det et fejlfrit løb og en førsteplads. Spring kl.3 blev en disk, da Emsi efter en tunnel skulle ”hentes” og sendes til bagsiden af et spring, jeg trak for tidligt tilbage / videre, fordi jeg ville lave et skift, så Emsi tog springet fra den forkerte side.
Agility kl. 3 blev så til gengæld emdnu et fejlfrit løb og en førsteplads.
I finalen løb Emsi og jeg et fejlfrit løb og kom ind på en 2.-plads efter Anne-Mette Hemdrup med Tyson.
GoGo fik desværre en disk i både spring og agility åben og i spring kl. 3 og det blev til 5 fejl i agility kl. 2 hvor GoGo kom tilbage ud af en U-tunnel - meget ærgeligt, da det ellers var et fint løb.06.02.2010 - Kollaps...
Vi nåede at træne én gang i laden her i det nye år - nu er det slut...
Den 27. januar ca. klokken 19:30 gav taget på vores lade efter for snetrykket. Vi havde lige siddet og set om et andet kollaps på TV og snakket om at der da vist ikke var så meget sne på vores tage. Lidt efter hørte vi et skarpt smæld, som vi først tilskrev tøsne, som skred ned fra ladetaget og ramte taget på vores stuehus. Men så kom der et ret højt smæld mere og jeg gik ud og kigge efter i laden. Jeg kunne høre at det knagede ret kraftigt, så jeg fløj ind efter bilnøglerne og kørte begge biler ud - de står normalt parkeret i laden.
Jeg gik en tur rundt for at se om der var meget sne, men syntes egenligt ikke at det så ud af så meget, men da jeg kom ind i laden igen så jeg at flere af spærrene faktisk allerede var knækket halvt over.
Jeg ringede efter en nabo som har nogle maskiner, så vi kunne prøve at få skrabet sneen ned inden det gik helt galt - han nåede aldrig frem før taget, næsten i slow motion knækkede sammen, og rev faktisk hele laden, 2 meter af stuehustaget og det øverste af gavlen med sig.
Status er nu at flere af vores agilityforhindringer er ødelagte, beskadigede eller stadig ligger under murbrokker og spær, så vi ikke ved hvilken stand de er i - og forsikringen dækker ikke...
Nedenstående taler vist for sig selv.

Næste projekt bliver nu oprydning, når sneen er smeltet, for de følgende dage blev alt dækket af yderligere 10-15 cm sne. Sideløbende må vi så i gang med at rydde noget af inventaret / svinestierne i vores stald, så vi kan komme til at træne bare et minimum under tag.10.01.2010 - Vinter over Danmark
Kong vinter har lagt sin dyne over landskabet... Er der lige nogen der ringer til ham og beder ham om at hente sit sengetøj? Det er jo komplet umuligt at træne agility i al den sne!

Seriøst - så gør det ikke så meget, vi træner alligevel ikke på vores udendørsareal om vinteren. Lige nu holder vi jule-/nytårspause fra træningen og ellers træner vi kun indendørs i vores 200 m2 store lade eller i DcH Støvring når vejret ellers tillader det.

Til gengæld bliver der nogle flotte vinterbilleder for tiden!
Det ser desuden også ud til at hundene synes det er meget sjovt...
Jeg skal ud og skovle sne langs hegnet. Sneen har indtil nu været pulversne, men nu er der kommet så meget skorpe på at hundene bare kan vade op over en snedrive og lige hen over hegnet .Læg mærke til Buggys "pigsko" - vidt spredte tæer og kløerne helt fremme!
Arkiverede nyheder:
2009
2008